Отпускане на мерките срещу COVID-19 по коледните празници може да

...
Отпускане на мерките срещу COVID-19 по коледните празници може да
Коментари Харесай

Отпускане на мерките може да се превърне в една от трагедиите на живота ни

 " Отпускане на ограниченията против COVID-19 по коледните празници може да се трансформира в една от нещастията на живота ни “, това предизвести доцент Михаил Околийски - представител на Световната здравна организация у нас.

" Мисля, че би трябвало да имаме здрав разсъдък в тези времена и да не се поддаваме на страстите си. В момента ситуацията в България не е положително и позицията на здравния министър отразява нуждата от запазване живота и здравето на хората “, безапелационен бе той пред bTV.

Околийски добави, че в случай че въпреки всичко противоепидемичните ограничения бъдат отпуснати около Коледа, резултатът би бил унищожителен за България, " какъвто стартира да става “.

" Това празнуване и ексесивно предпочитание на хората да компенсират тези несполуки покрай ковид доста бързо може да се трансформира в едно тъгуване по загуба на близки, в това да би трябвало да търсим помощ по лечебните заведения “, сподели Околийски.

Относно приравняването на антигенните проби с PCR-ите, Околийски разяснява, че е изрично за концепцията и че тези данни няма да изкривят статистиката у нас.

" Броят на инфектираните така и така е доста висок. Нужна е по-добра картина “, добави той.

По думите му Словакия, която е съпоставима с България, има извънредно положителни резултати точно след тестуване с антигенни проби.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР