Отправяме призив към председателя на Върховния касационен съд г-н Лозан

...
Отправяме призив към председателя на Върховния касационен съд г-н Лозан
Коментари Харесай

Прокурорската колегия на ВСС: Лозан Панов да спазва стандартите за независимост на съдебната власт

„ Отправяме апел към ръководителя на Върховния касационен съд господин Лозан Панов да се въздържа в своите обществени изяви от думи и изрази, които отразяват по манипулативен и афектиран метод дейностите на правоохранителните органи в Република България, и да съблюдава стандартите за самостоятелност на правосъдната власт, признати от управляваната от него съдийска гилдия на Висшия правосъден съвет “. Това се споделя в декларация на прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет, която бе гласувана през днешния ден.
Приетият документ засяга изявление на ръководителя на Върховен касационен съд за уеб страницата " Дневник " от предходната седмица. В него той разяснява настояването на основния прокурор Иван Гешев до Конституционния съд за пояснение на член 103 от главния закон на страната, който е за имунитета на президента.
При разискването на декларацията Иван Гешев съобщи, че напуща съвещанието, тъй като не е редно да взе участие в гласуването. „ Основната активност на господин Панов е изнасяне на политически речи, очевидно се готви за политическа кариера. Единственото, което прави е политическа изразителност. Той не взе участие в решаването на проблеми, които стоят пред магистратите “, беше късият коментар на Иван Гешев, представен от 24 часа.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР