Отпада таксата за вписване на промени в обстоятелствата за издаване

...
Отпада таксата за вписване на промени в обстоятелствата за издаване
Коментари Харесай

Отпадат редица такси за субектите и ползвателите на регистър БУЛСТАТ

Отпада таксата за регистриране на промени в събитията за издаване на нова карта за идентификация на записаните лица в указател БУЛСТАТ.

Правителството одобри промени на Тарифата за държавните такси, събирани от Агенцията по вписванията, призната с Постановление № 243 на Министерския съвет от 2005 година С тях се анулира и нуждата от събиране на такси и за издаване на оригинал, копие или препис на карта за идентификация.

Поради публичността на указател БУЛСАТ отпада и необходимостта от възнаграждение на такса за даване на информации по електронен път от осведомителната система на регистъра.

Промените в подзаконовия нормативен акт се постановат с оглед привеждането му в сходство с измененията в Закона за указател БУЛСТАТ, отнасящи се до отпадане на условие за издаване на идентификационни карти на записаните лица, защото информацията за тях е обществена и гратис налична, посредством интернет страницата на регистъра, както и отпадане на издаването на карта за засвидетелствуване на кода на субектите на указател БУЛСТАТ и замяната ѝ с уверение за последно вписани условия.

Приемането на промените в Тарифата ще докара до понижаване на административната и финансовата тежест върху субектите на специфичен указател БУЛСТАТ.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР