Берлин обвини Москва за кибератаки и извика в германското външно

...
Берлин обвини Москва за кибератаки и извика в германското външно
Коментари Харесай

Берлин и Прага обвиняват руски хакери за серия атаки срещу ведомства, компании и партия

Берлин упрекна Москва за хакерски атаки и извика в немското външно министерство съветския шарже д`афер, предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция. Според Берлин съветските служби за сигурност са били в основата на хакерски атаки против цели в Германия, по-специално против членове на Германската социалдемократическа партия.  " Извикването във външно министерство на съветския шарже д`афер е един явен дипломатически сигнал, с цел да бъде накарано съветското държавно управление да разбере, че ние няма да приемем такива дейности ", съобщи представител на немското външно министерство.

По-рано денем от Синди немската външна министърка Аналена Бербок упрекна съветски хакери, че са направили офанзива против ГСДП, партията на канцлера Олаф Шолц. Тя добави, че сходно нещо не може да бъде толерирано. Атаката е била осъществена предходната година.  " Днес ние можем да кажем недвусмислено, че може да припишем офанзивата на групата, наречена АРТ28, която е ръководена от съветските разследващи служби ", добави Бербок. " С други думи това е една офанзива против Германия и тя е изцяло неприемлива и неприемлива ", акцентира Бербок. Правителството на Германия разясни по-късно, че офанзивата е взела под прицел и държавни служби, компании от бранша на логистиката, на въоръженията, на авиокосмическата промишленост, няколко фондации и асоциации.

Разкриването на хакерите е станало след общо следствие с чешките управляващи, разясни представителят на немското външно министерство. Това бе оповестено в миг, в който в Прага на посещаване е немската вътрешна министърка Нанси Фезер, която ще има среща там с чешкия си сътрудник. В петък чешкото министерство на външните работи също съобщи, че Прага на няколко пъти е била цел на хакерски атаки, проведени от група от хакери, които са имали връзки с съветското военно разузнаване, съобщи Франс прес.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР