Днес премиерът Димитър Главчев е посетил Специализираната болница за активно

...
Днес премиерът Димитър Главчев е посетил Специализираната болница за активно
Коментари Харесай

Премиерът посети днес СБАЛ по детски болести „Проф. Иван Митев“

Днес министър председателят Димитър Главчев е посетил Специализираната болница за интензивно лекуване /СБАЛ/ по детски заболявания „ Проф. Иван Митев “ , с цел да се запознае на място с неотложните й потребности . Преди това той се срещна с ръководителя на Обществения съвет за създаване на Национална детска болница и началник на Клиниката по детска неврология на болница „ Проф. Иван Митев “ проф. Иван Литвиненко .

Ден по-рано проф. Литвиненко сигнализира за нуждата от закупуване на скенер и рентген за болничното заведение . При визитата в лечебното заведение на премиера през днешния ден стана ясно, че процедурата за закупуване на нов рентген е завършила и следва завършването на тази за скенер.

На 7 май министър-председателят ще инициира среща със здравния министър Галя Кондева , вицепремиера и финансов министър Людмила Петкова , изпълнителния шеф на СБАЛ по детски заболявания „ Проф. Иван Митев ” доктор Благомир Здравков и проф. Иван Литвиненко , с цел да бъдат разисквани и открити решения на най-належащите проблеми на педиатрията.

Припомняме, че това се случва броени дни откакто служебният кабинет, отпред с министър председател Димитър Главчев утвърди решението за градеж на частната МБАЛ „ Мама и Аз “ , а ден по-късно го анулира след остри рецензии от страна на президента Румен Радев, „ Продължаваме Промяната и Демократична България “ и Движение за права и свободи. Днес министър-председателят разгласи, че ще подаде сигнал в Държавна организация „ Национална сигурност “ /ДАНС/ и прокуратурата по случая с МБАЛ „ Мама и Аз “, гр. София, с цел да бъде направена цялостна инспекция на обстоятелствата и събитията, свързани с даването на позволение за създаване на лечебното заведение.

НЗОК разкри: Какви са дадените от Касата мнения за МБАЛ „ Мама и Аз “

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР