Отпада синият талон на автомобилите, както и удостоверенията за семейно

...
Отпада синият талон на автомобилите, както и удостоверенията за семейно
Коментари Харесай

Синият талон и удостоверенията за семейно положение остават в миналото

Отпада синият ваучър на колите, както и удостоверенията за фамилно състояние и за отговорности. Това даде обещание пред Bulgaria ON AIR министърът на електронното ръководство Божидар Божанов.

" Първо - отпадане на синия ваучър като подобен, от него няма потребност. Той е безусловно непотребен и би трябвало да отпадне в оптимално къс период ", разгласи той. " Другото забавно е, че върху синия ваучър има щемпел, а моя работа ще е да отпадне условието за печати в администрацията ", добави той.

На процедура Божанов в този момент възпроизвежда концепцията от вкарания законопроект от " Демократична България " още в предходния парламент. В претекстовете към плана тогава депутатите записаха, че синият надзорен ваучър е изцяло непотребен, най-малкото тъй като чиновниците на Министерство на вътрешните работи имат цялостен достъп до централизирания указател, в който са всички данни, свързани с този документ. Авторите твърдяха и че този документ, който показва, че всеки лидер има в началото избран брой контролни точки, както и неговото лишаване и връщане, работят против въвеждането на електронизация на процеса при възнаграждение на санкции, наложени с акт и влезнало в действие наказателно разпореждане. Посочваше се и че практиката с отнемането на талона за мотивация за заплащане на санкции е неверен метод за повишение на събираемостта.

Днес Божанов употребява синия ваучър, с цел да разгласи, че отбраната на информацията в базата данни е доста значима и всеки жител ще има достъп до историята на достъпа на данните си. " Кой, по кое време и на какво съображение е разглеждал неговите данни. Ще може да се абонирате и за уведомление, в случай че някой прочита данните ви, стопират ви служители на реда - след 2 минути идва SMS, че някой е видял данните ви за шофьорската брошура ", акцентира министърът.

На въпрос по какъв начин ще обезпечат по-бърза регистрация на автомобил, министърът на електронното ръководство отговори: " Със сигурност ще може да се резервира час за обзор онлайн, всичко останало ще може да се заплати онлайн - заплащане на такси, в това число екотаксите. Има и друга алтернатива, която да обсъдим с сътрудниците от Министерство на вътрешните работи - въобще да не се минава на канал, а да се минава на случайно място за годишен механически обзор в 7-дневен период. "

Той даде обещание отпадането и на още документи, поради които хората би трябвало да вървят до администрацията и да си вадят удостоверения.

" Ще отпаднат и удостоверенията за фамилно състояние , в някои случаи за наследници и за липса на отговорности. В момента ние сме пощальон на администрацията, това нещо има опция да отпадне много бързо. Други удостоверения могат да отпаднат по-бавно, само че тях ще ги проучваме след това ", сподели Божанов.

Той даде обещание и старт на електронната идентификация. " Имаме обещания в оптимално къси периоди - до 6 месеца, всеки жител да има комфортно средство, с което да употребява електронни услуги. Дали то ще бъде персонална карта, или в телефон, или и на двете места, е механически подробност ", добави Божанов. По думите му тази услуга ще бъде по-удобна от електронния автограф.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР