Отново задочна размяна на реплики между бившите партньори във властта

...
Отново задочна размяна на реплики между бившите партньори във властта
Коментари Харесай

Задочна размяна на реплики между ИТН и „Продължаваме промяната“ по темата Северна Македония


Отново задочна замяна на реплики сред някогашните сътрудници във властта по тематиката Северна Македония. Именно еврочленството на югозападната ни съседка е една от разграничителните линии сред " Продължаваме промяната " и „ ИТН “.

Посещението на немския канцлер Олаф Шолц е основно за страната ни, а българската позиция за Северна Македония към този момент е и европейска, споделят от " Продължаваме промяната ".

„ За мен няма период това, ето значимо е българските условия да бъдат обезпечени. Ако имаме тази гаранция от Европейски Съюз и Европейска комисия, не би трябвало да имаме никакви терзание “, съобщи Настимир Ананиев.

От „ ИТН “ предизвестяват:

„ Ако Кирил Петков вдигне ветото след всичко, което се случи, знаете какво ще последва - митинги, даже да няма митинги ще се зачеркне като министър-председател вечно “, разяснява Тошко Йорданов, зам.-председател на Има Такъв Народ.

Според специалисти даже да се даде зелена светлина на Северна Македония за започване на договаряния за еврочленство този развой ще продължи дълго.

„ Комуникационният проблем на политиците с българското общество е пресечен, всеки споделя Македония е подготвена да влезе в Европейски Съюз, и надали не на следващия ден влиза в Европейски Съюз. Македония и Албания няма да бъдат членове на Европейски Съюз най-малко до 2030 година. Ние имаме опция в идващите 10 години да договаряме изискванията “, сподели Милен Керемедчиев, някогашен външен министър.

„ Българските политици са решили, че ветото е най-спиращият развой, няма да може да направляваме сами всичко и ще има напън от нашите европейски сътрудници “, означи доцент Спас Ташев, историк в Българска академия на науките.

Възможно е палежът на културния център в Битоля да е планувано да съвпадне с визитата на немския канцлер на Балканите.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР