Отново се появи доста притеснителна теза, лансирана от медиите в

...
Отново се появи доста притеснителна теза, лансирана от медиите в
Коментари Харесай

Тежко разкритие за НАТО! Какво се готви

Отново се появи много притеснителна теза, стартирана от медиите в Съединени американски щати.

Според американското издание The New York Times някогашният непрекъснат представител на Съединени американски щати в алианса Иво Даалдер е декларирал, че по-рано НАТО не е мислила съществено за отбрана на своята територия, само че това е необходимо да се направи в този момент.
-->
Съобщава се, че управлението на алианса се отдалечава от тактиката за въздържане на хипотетична офанзива на Русия от страна на европейски членове на НАТО, с цел да се завоюва време, належащо за предислоциране на части от американската войска на фронтовата линия за нанасяне на ответен удар със силите на общата съюзническа войска.

Според създателя на публикация, оповестена в The New York Times, западни военни анализатори са проучили опита от първите дни на войната, когато съветската войска съумява да окупира за една седмица територии, по-големи от балтийските страни.

Въз основа на насъбрания опит страните от Северноатлантическия алианс са започнали подготовка за евентуален сюжет, при който те би трябвало неотложно да отхвърлен съветската опасност.

За тази цел, в страните от НАТО, граничещи с Русия, се организират учения за бойно съгласуване на подразделенията, а също по този начин има доста нарастване на бюджета за защита както на военния блок като цяло, по този начин и на обособените негови членове.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР