Отново е понеделник. Влудяващата аларма нарушава прекрасния звук от тишината на

...
Отново е понеделник.
Влудяващата аларма нарушава прекрасния звук от тишината на
Коментари Харесай

Какво да направите, когато ви е скучно в офиса – част I

Отново е понеделник.

Влудяващата тревога нарушава прелестния тон от тишината на мекия сън. Натискате бутона „ Отложи ” още веднъж и още веднъж, тъй като последното нещо, което желаете сега, е да изоставите топлото си уютно легло. Нали знаете, че леглото е най-удобно точно заран?

Пристигате в офиса в 8 и първата ви работа е да включите компютъра. Всичко си наподобява напълно обикновено. Само дето мислите ви се реят нанякъде, прозявате се, не чувствате никакъв хъс за работа…

Ако всичко това ви звучи познато, ще ви бъде забавно да продължите да четете нататък.

Имайте поради, че е допустимо скуката да е директен провинен за някои проблеми в работата ви, да вземем за пример:

Несъответствие сред ползите ви и естеството на вашата работа

Не е рядко събитие работата ни да не дава отговор на региона, към която демонстрираме интерес. Не е неприятно да си зададете въпроса за какво въобще сте кандидатствали за това място. Заради заплатата? Защото не сте имали други разновидности? Защото сте желали да опитате нещо друго? Отговорите на тези въпроси ще ви бъдат от изгода, с цел да преосмислете ситуацията си.

Неизползване на цялостния си потенциал

Всеки човек има своите мощни страни и гении. Когато не можете да разгърнете цялостния си капацитет, е допустимо да превърнете отговорностите си в досадна рутина, което безспорно е потискащо. Още по-лошо би било да започнете да се съмнявате във опциите си.

Липса на опция за развиване

Представете си да би трябвало да вършиме безусловно едно и също нещо в продължение на седмици, месеци, години. Как бихте се почувствали? Най-вероятно отегчени до гибел. Ако компанията, в която работите, не ви дава задоволително благоприятни условия за кариерно израстване, не е неприятно да се замислите за промяна на ситуацията.

Прекалено доста свободно време

Почивките са значими. Но когато имате прекомерно доста свободно време, това може да се трансформира в проблем. Вместо да сте погълнати от работа, вие се отдавате на мисли по отношение на любовния си живот, проблемите, съседите и така нататък Всичко това ви трансформира в един неудовлетворен човек.

Чувство на безсилие и отмалялост

Имате толкоз доста цели за реализиране отвън работата. Много е елементарно да пренасочите съзнанието и силата си от офиса към напълно други тематики. Колкото по-малко изпитание влагате в работата си, толкоз по-малко стимулирани ще бъдете, което безспорно ускорява възприятието на скука и досада.

Липса на ясна цел

Хората, които се задържат на едно място прекомерно дълго време и не позволяват промени в живота си, постоянно се изгубват по пътя или просто се пускат по течението. Не допускайте това да се случи с вас. Не живейте по инерция!

Придобиване на неприятни привички

Учените считат, че хората най-често се оправят със скуката посредством изразходване на алкохол и/ или нездравословна храна или предприемане на някои рисковани дейности в работата. Когато си затваряте очите за казуса, е напълно естествено да намерите отдушник другаде.

Влошаване на здравето

Според едно изследване преди малко дипломиралите се младежи е евентуално да развият меланхолия, тъй като им се постанова да работят на място, което не ги въодушевява и не ги кара да се усещат пълноценни. Не си го причинявайте! 

Източник: Lifehack

Очаквайте продължението по-късно денем.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР