Относно внесения от Демократична България законопроект за поемане на оперативен

...
Относно внесения от Демократична България законопроект за поемане на оперативен
Коментари Харесай

Иво Мирчев: Вместо да припкаме след "Лукойл", трябва да бъдем активната страна


Относно импортирания от " Демократична България " законопроект за вдишване на действен надзор от страна на страната над „ Лукойл “ Иво Мирчев съобщи в предаването " Лице в лице ", че това е единствено е първата стъпка.

„ Означава въвеждане на необикновен търговски шеф за най-много 6 месеца. Това не значи национализация, само че се поема надзор върху оперативната работа на рафинерията, с цел да се подсигурява енергийната сигурност на страната и ниските цени на горивата, и че работещите там няма да изгубят работата си. Нашето мнение в „ Демократична България “ е, че вместо на припкаме след „ Лукойл “, би трябвало да бъдем дейната страна ", сподели Мирчев.

Българската страна държи златната акция в тази рафинерия, тъй като е стратегически обект, а в годините тя не е била употребена, добави той.

По думите му второто значимо нещо е връщането на нефтения терминал в Росенец.

„ Но България би трябвало да дефинира какви ще бъдат таксите за нефтения терминал, който е българска територия. Ще има постоянни доставки на нефт и всичко ще си пристигна на мястото, когато страната поеме оперативния надзор “, сподели още той.

" На 13 май 2022 година „ Демократична България “ афишира ограничения за депутинизация на страната. Част от националната сигурност на България е нейната енергийна самостоятелност. Част от енергийната самостоятелност е какво се случва с „ Лукойл Нефтохим “. Оттогава ние поредно споделяме, че би трябвало страната да има механизъм, с който да може да поеме действен надзор над „ Лукойл “. Движение за права и свободи в тази посока не е имало говорене. В сряда, когато представихме концепциите си за действен надзор над „ Лукойл “ пред комисията, Движение за права и свободи ни упрекнаха, че желаеме да национализираме. Разликата сред нас и Движение за права и свободи е, че ние имаме предложение, а Движение за права и свободи имат концепция “, изясни Иво Мирчев.

По думите му " единствената връзка на Движение за права и свободи с проблема " Лукойл " и Росенец е, че в съседство са сараите на Ахмед Доган “.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР