Отношенията между сръбския президент Александър Вучич и руския лидер Владимир

...
Отношенията между сръбския президент Александър Вучич и руския лидер Владимир
Коментари Харесай

Jutarnji List: Отношенията Вучич - Путин се разклатиха, сръбските оръжия бяха доставени на Украйна

Отношенията сред сръбския президент Александър Вучич и съветския водач Владимир Путин са в " деликатна обстановка ", заяви " Jutarnji List ". Вестникът оповестява, че е открито, че украинската войска употребява ракети, създадени в Сърбия и че ги е получила от Сърбия. Руските медии оповестиха, че 3500 ракети М-21 ГРАД с диаметър 122 mm са били доставени на украинската войска от известната сръбска оръжейна фабрика „ Крушик “ във Валево през Турция и Словакия. Медиите в Русия дефинираха като „ смущаващо и разочароващо “, в случай че Сърбия - „ братска страна и съдружник “ работи зад тила на Москва, обратно на нейните заявления за „ неутралитет в този спор “.
Говорителят на съветското външно министерство Мария Захарова изрази „ най-дълбоката си угриженост “ по отношение на, по думите й, „ информация за продажбата на сръбско оръжие на Украйна “ и изиска от Белград „ публично пояснение по отношение на обстоятелството, че сръбско оръжие е доставено на Украйна “.
„ Това е доста сериозен въпрос от позиция на руско-сръбските връзки и е належащо да се разчита на обстоятелствата “, сподели Захарова и предизвести Белград, че „ Москва ще си извлече поучения и заключения от този случай “, написа Jutarnji list.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР