Отношенията между Русия и Съединените щати се намират в безпрецедентна

...
Отношенията между Русия и Съединените щати се намират в безпрецедентна
Коментари Харесай

Сергей Рябков: Отношенията между Русия и САЩ са в безпрецедентна криза

Отношенията сред Русия и Съединените щати се намират в " невиждана рецесия " без признаци на усъвършенстване, съобщи през днешния ден заместник-министърът на външните работи Сергей Рябков, оповестиха Асошиейтед прес и Българска телеграфна агенция.

Рябков сподели, че акцентът на Белия дом върху увеличението на оръжейните доставки за Украйна, с цел да подсигурява провалянето на Русия, не оставя място за дипломация.

" Не виждам никакви вероятности за работлив политически или дипломатически развой. Има доста задълбочена и невиждана рецесия в руско-американските връзки. Администрацията на Байдън ги вкара в задънена улица ", добави съветският посланик.

Рябков предизвести, че Съединени американски щати и техните съдружници би трябвало деликатно да преценяват рисковете, свързани с доставката на все по-мощни западни оръжия за Киев.

Руският зам.-министър на външните работи отхвърли аргумента на Вашингтон, че отводът на Москва да разреши възобновяването на инспекциите на нуклеарните ѝ уреди съставлява нарушаване на контракта " Нов СТАРТ " - последното останало съглашение за надзор на нуклеарните оръжия сред двете страни.

Договорът " Нов СТАРТ ", подписан през 2010 година от американския президент Барак Обама и съветския президент Дмитрий Медведев, лимитира всяка от страните до разполагане на не повече от 1550 нуклеарни бойни глави и 700 ракети и бомбардировачи. Споразумението планува огромни инспекции на място за инспекция на спазването му.

Броени дни преди договорът да изтече през февруари 2021 година, Русия и Съединени американски щати се споразумяха да го удължат с още 5 години.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР