Отношението в едно семейство невинаги са перфектни. В живота си

...
Отношението в едно семейство невинаги са перфектни. В живота си
Коментари Харесай

6 причини да посетите брачен консултант

Отношението в едно семейство не всеки път са съвършени. В живота си двама души могат да имат различия по разнообразни аргументи, а те да се отразяват и на връзките им. Ако към този момент не можете да намирате пресечни точки, свадите към този момент са постоянно срещани и съвсем не си говорите, обикновено е хубаво да помислите дали можете да получите помощ от друго място. Да, околните и приятелите постоянно са алтернатива, само че точно за тази цел от време на време по-подходящи са брачните консултанти, които в доста случаи могат да спасят едно семейство от бракоразвод. Ето и аргументите, поради които си коства да посетите подобен експерт:

Умения за разрешаване на спорове. Развиването на уменията да говорите за разликите, е добра причина да се обърнете към сватбен консултант. Много двойки не знаят по какъв начин да беседват или да договарят за разликите и или ще заобикалят да приказват за тях всички дружно, или ще развият връзка, която е изпълнена с спор. Брачният консултант сигурно може да научи двойките по какъв начин да заобикалят някои от главните неточности, като да вземем за пример да се пазят или да упрекват другия, до момента в който към момента не са се успокоили.

Подновяване на връзката. Двойките постоянно губят връзката между тях, която са подхранвали, когато са се събрали. Животът, който включва работа, фамилии, другари, технологии, занимания и домове, лишава доста време и постоянно може, незабелязано и постепенно, да стане по-приоритет от брака. Говоренето на глас с професионален сватбен консултант постоянно оказва помощ на двойките да разпознаят нанесените вреди и да намерят способи да поправят ги поправят.

Комуникация. Брачните консултанти постоянно чуват „ Нямам визия какво мисли той през множеството време “ и „ Тя чака да чета мислите й “ или „ Той би трябвало да знае от какво нуждая се, с цел да се усещам значима “. Има доста аргументи, заради които хората не приказват на глас за своите мисли, усеща, стремежи и потребности – от това, че не се усещат значими до боязън от спор. Добрият сватбен консултант може да помогне на хората да схванат за какво имат тази битка и, по-важното, по какъв начин да приказват дейно на глас.

Успешно прекосяване през естествените стадии в една връзка. Придвижването в естествените стадии на брака постоянно извежда разлики и компликации в една връзка. При някои хора, едвам откакто детето порасне и напусне родния дом, те още веднъж стартират да гледат на половинката си по метод, по който не са от началото на връзката. Други пък мъчно се сблъскват с измененията, провокирани от прекосяването от стадия на двойката към стадия на родител. Добрият сватбен консултант може да показа с вас това, което можете да очаквате, както и да ви даде препоръки за сполучливо преговаряне на тези стадии.

Депресия и тревога и резултатите върху връзката. Понякога депресията и безпокойството са породени от проблеми във връзката. В други случаи те са свързани с ежедневните грижи на всеки човек. Какъвто и да е казусът, двойките имат огромна изгода от взаимния диалог с терапевт. Любящите съпрузи могат да намерят способи да поддържат, провокират или с обич да предизвикват колегата си да потърси помощ, да виждат по кое време има признаци за по-дълбоки терзания или да измислят способи за мислене или деяние по друг метод.

Изневяра. Извънбрачната спекулация е една от най-големите рецесии, през която може да бъде изправена дадена двойка. Ако се сблъскате с подобен проблем, има доста неща, за които би трябвало да говорите и върху които да работите в умерено пространство и с някой, който има опит да оказва помощ на двойки през това време. Да не говорите за аферата или другата прекаленост – да говорите прекомерно за случилото се, са двете най-често допускани неточности.  Има значим баланс сред отговарянето на въпроси и шерването на това кой по какъв начин се усеща. Опитайте се да го намерите, с цел да може да преодолеете случилото се и да продължите напред.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР