„Отношението на културния министър показва лековатост с видеото, което той

...
„Отношението на културния министър показва лековатост с видеото, което той
Коментари Харесай

Проф. Герджиков: Видеото на културния министър е сякаш говори на приятели и съученици, не отива на поста му

„ Отношението на културния министър демонстрира лековатост с видеото, което той популяризира, в което като че ли приказва на свои другари и съученици. Такова държание не отива на министър в България. Момчето е младо, наподобява интелигентно, само че явно мъчно се вписва в тази роля да бъде отпред на културното министерство. Фигурата на министъра би трябвало да респектира”, разяснява пред Нова нюз проф. Огнян Герджиков, който е създател на учебници и книжки за деца.

Той се причисли към десетките учени и културни дейци, които желаеха оставката на министъра на културата Атанас Атанасов.

Според Герджиков решението на ръководещите да излъчат тъкмо Атанасов за поста не е най-хубавото.

„ И преди този момент видео, което разочарова доста хора, той беше чужд измежду културните среди. Имаме доста съществени фигури в региона на културата и някак беше несериозно човек на толкоз млада възраст да бъде назначен за министър”, безапелационен е проф. Герджиков.

По думите му не е имало и такова напрежение към кандидатурата за поста на шеф на Българска народна банка.

Относно желанието на ръководещите за премахване на Иван Гешев от поста основен прокурор проф. Герджиков изясни, че това ще бъде удар във въздуха.

„ Трудно мога да си показва, че всички, от които зависи оставката му, ще гласоподават срещу него, откакто преди години те изрично го избраха”, отбелязва юристът.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР