Отношението към хората е най-силното оръжие на един кмет. Неговата

...
Отношението към хората е най-силното оръжие на един кмет. Неговата
Коментари Харесай

Поправката Тотев: Славчо Атанасов предлага промяна в...

Отношението към хората е най-силното оръжие на един кмет. Неговата власт произлиза точно от жителите, тъй като е определен от тях, е не е назначен служител. Затова постоянно съм имал приемен ден всеки ден и в никакъв случай не съм си разрешавал да се укривам от хората и проблемите им. За мен е неприемливо и скандално, когато слушам, че някой кмет е безусловно недосегаем или неоткриваем и хората с години нямат опция да се срещнат с него.

Това не е дава отговор на актуалните схващания за демократично ръководство и би трябвало да се промени. И откакто има кметове, на които не доближава храброст и достолепие да се изправят очи в очи пред хората, които са ги избрали, аз смятам за редно и в полза на жителите приемният ден в администрацията да стане наложителен.

По тази причина изготвих и импортирам в националното заседание предложение за смяна в Закона за локалното самоуправление и локалната администрация. В този закон са постановени всичките права и отговорности на кметовете и администрацията. Моето предложение планува допълнение в точките на член 17, определящ присъединяване на жителите в ръководството на общината, който ще добие спомагателен нов текст: „ За обезпечаване на присъединяване в ръководството, органите на изпълнителната власт в общината, надлежно в региона, се дефинира ден от седмицата за банкет на жителите. “

Така самият закон към този момент ще подсигурява връзката сред определените кметове и жителите, която съгласно мен е от главно значение за ръководството на една община. Защото достъпът до администрацията значи и надзор от страна на хората върху нейната работа. Не инцидентно приетите за сполучливи кметове на международни мегаполиси – Дмитрий Лужков в Москва, Рудолф Джулиани в Ню Йорк, Кадир Топбаш в Истанбул, споделят едно и също, че постоянно в работата си са се ръководели от близкия и непрестанен контакт със своите жители. Аз също съм следвал този принцип като кмет на Пловдив и той се е потвърдил в практиката. Задължителният приемен ден ще се отнася за всички избираеми кметове – на огромните общини, на районните кметства в градовете и кметовете на кметства. Само по този начин ще се промени манталитетът на администрацията и тя ще стартира да работи с внимание и грижа към хората.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР