Отнетият лиценз на двата авиоремонтни завода в България е един

...
Отнетият лиценз на двата авиоремонтни завода в България е един
Коментари Харесай

Ген. Попов: Отнетият лиценз на авиоремонтните ни заводи е тежък отговор от Русия, но не бе неочакван

Отнетият лиценз на двата авиоремонтни завода в България е един тежък отговор от Русия, която ни разгласи за неприятелска страна. Но това не е ненадейно. Това съобщи пред Би Ти Ви някогашният шеф на защитата ген. Константин Попов в кабинета " Борисов-2 ".

Въпросът е до каква степен сме готови да поддържаме авиационната си техника, която към момента има запас, сподели още някогашният шеф и на Военновъздушни сили.

Това, че им е лишен лиценза, не им пречи да работят. Въпросът е от кое място ще вземат аварийни елементи, кой ще подсигурява, че всичките процедури и действия, които са осъществени в тези фабрики, са по нужните технологии и дали възложителят ще одобри това за добре свършена работа, изясни ген. Попов.

Ген. Попов изясни, че в двата завода се ремонтира главно вертолетна техника.

" България не изнасяше публично през държавните си структури въоръжение за Украйна. Какъв е отговорът ", запита той и си отговори - взимане на лиценз на авиоремонтните ни фабрики, в случай, че нито сме изнасяли хеликоптери, нито самолети за Украйна. Много е значимо да се оцени бъдещето на нашата авиация ", изясни някогашният началник на защитата.

По думите му в бъдеще би трябвало да се мисли по какъв начин тези фабрики да се включат в европейския пазар.

Трябва да разберем, че светът е различен след тази безсмислена и жестока война, която е многолика – политическа, икономическа, идеологическа, осведомителна. (…) Тежки решения предстоят и в министерство на стопанската система, и в министерство на защитата. А това се отнася до българската стопанска система – във връзка с първични материали, пазари и по какъв начин ще се пласира българската продукция.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР