Отнемането на концесията на пристанище Росенец“ от компанията Лукойл“ влиза

...
Отнемането на концесията на пристанище Росенец“ от компанията Лукойл“ влиза
Коментари Харесай

Шест министри ще участват в парламентарния контрол

Отнемането на концесията на пристанище „ Росенец “ от компанията „ Лукойл “ влиза в дневния ред на Народното събрание. В програмата е включен и парламентарен надзор.

Очаква се Народното събрание да стартира работа с включване на нови точки в дневния ред. След като през вчерашния ден депутатите от комисията по икономическа политика одобриха на първо четене законовите ремонти, целящи прекратяването на концесията за нефтеното пристанище „ Росенец “ от компанията „ Лукойл “, през днешния ден се чака точката да бъде препоръчана за включване в дневния ред.

Друго решение на депутатите ще бъде постройката, в която в този момент се обитава ББР – Българската банка за развиване, на бул. Цар Освободител да бъде предоставена на Конституционния съд.

И още една изключителна точка – да бъде гласуван планът на решение, импортиран от ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи и Има Такъв Народ за задължаване на енергийния министър да организира в границите на 60 дни договаряния с френската компания „ Тотал “ и австрийската „ О Ем Ви “ (OMV) за придобиване от страната на до 20 % дял от сдружението, което изследва за петрол и газ блока „ Хан Аспарух “ в дълбоките води на Черно море.

Очаква се депутатите да продължат работа по приемане на измененията в Закона за отбрана от домашното принуждение.
В идното съвещание на Народното събрание ще изслуша шест министри на парламентарен надзор.
Асен Василев, министър на финансите ще отговори на четири въпроса по отношение на приемане на еврото като разплащателна единица в България, правосъдна отбрана на страната по интернационалните арбитражни каузи и други

Министърът на нововъведенията и растежа Милена Стойчева ще отговори на един въпрос по отношение на Програмата за обществена поддръжка за развиването на индустриални региони, паркове и сходни територии и за привличане на вложения.

Кръстю Кръстев, министър на културата ще отговори на един въпрос по отношение на опазването на Тракийската гробница край село Гагово.

Министърът на околната среда и водите Юлиян Попов ще отговори на три въпроса по отношение на противозаконна и мощно замърсяваща активност на дружество, в което се изгарят остарели автомобилни гуми в региона на село Сланотрън, община Видин, обгазяване на град Разград и други

Кирил Вътев, министър на земеделието и храните ще отговори на несъблюдение на законови задължения на Министерството на земеделието и храните за издание на решения на Комисията по земеделие.

Министърът на превоза и известията Георги Гвоздейков ще отговори на два въпроса по отношение на създаване на железопътния кулоар “Солун-Кавала-Александруполис-–Бургас-Варна-Русе, както и строителството на плавателен канал Русе-Варна.

Източник: БНР/БГНЕС

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР