Отнемане на книжката за срок до две години, максимална глоба

...
Отнемане на книжката за срок до две години, максимална глоба
Коментари Харесай

Новите, още по-сурови глоби на пътя вече са в сила. До 2000 лв. при тежки нарушения

Отнемане на книжката за период до две години, оптималната санкция до 2000 лева и отнемане от 12 контролни точки при отвод за инспекция за алкохол и/или опиати. Това плануват новите санкции за нарушавания на пътя, които влязоха в действие от 21 януари. Санкциите са по-високи и по-сурови, изключително при шофиране в нетрезво положение и превишаване на рестриктивните мерки за скорост.

За период от 6 месеца ще се лишава брошура при шофиране с централизация на алкохол над 0.5 промила  до 0.8 промила, а санкцията ще е 500 лева Съответно, при централизация на алкохол над 0.8 до 12 промила книжката ще се взема за една година, а санкцията нараства двойно - 1000 лева При наново нарушаване книжката ще се лишава за една до три години и се постанова санкция от 1000 до 2000 лева

Глоби има и за даване на моторно транспортно средство на разположение, което не има съответното удостоверение за ръководство, използвало е алкохол и/или наркотични субстанции или техни аналози - тук санцкиите варират от 100 до 300 лв..

700 лв. става санкцията за превишаване на скоростта в обитаеми места с над 50 км/ч, като за всеки последващи 5 км/ч превишаване на това ограничаване глобата ще пораства с по 50 лева Предвижда се също лишаване на книжката за три месеца и 16 точки от контролния ваучър.

Паркирането на място за инвалиди, без лидерът да има това право ще се санкционира с санкция 200 лева Санкции от 50 до 200 лв. ще бъдат налагани и при паркиране в паркове, градини, детски площадки, площи, предопределени единствено за пешеходци, и на тротоари.

Водачите на коли без винетка ще бъдат глобявани с 300 лева Ползването на мобилен телефон по време на шофиране ще се санкционира с санкция 50 лв. и лишаване на 6 контролни точки. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР