Отнасяйте се към другите така, както бихте искали да се

...
Отнасяйте се към другите така, както бихте искали да се
Коментари Харесай

Златното правило за успех в живота и в бизнеса

Отнасяйте се към другите по този начин, както бихте желали да се отнасят към вас. Това златно правило е малко и мощно и в множеството случаи намира място в персоналния ни живот, само че що се отнася до света на бизнеса не се ползва толкоз горещо. Разбира се, бихме желали да кажем, че поддържаме това предписание в професионалния си живот, но наистина ли го вършим? Измерва ли се в миналото моралът толкоз усърдно колкото нашите електронни таблици за възвръщаемост на вложенията? 

Лесно е да се отхвърли концепцията за нравственос като по-малко значима от другите сфери на бизнеса, само че би трябвало да се признае, че етиката е директно обвързана с дълготрайния триумф на компанията. Когато мислите за това от практическа позиция, използването на златното предписание в бизнеса има доста смисъл. Отнасяйте се добре с клиентите си и те ще бъдат по-щастливи и евентуално ще бъдат по-склонни да ви предлагат на приятелите и фамилията си.

Отнасяйте се заслужено към служащите си и те ще бъдат стимулирани да дават чудесно обслужване, което води до удовлетворени клиенти. Цифрите не лъжат. Доброто отношение към вашите служащи е потвърдено, че води до върхови достижения, което, несъмнено, води до увеличение на облагите. В свят, в който постоянно поражда въпросът за етиката и моралните алтернативи, съществуването на стандарт, на който можете да се позовавате в процеса на взимане на решения, може да бъде скъпо. 

По същия метод, в днешния конкурентен пазар, където фирмите започват и се провалят с фрапантна скорост, съществуването на стабилен набор от етики може да бъде тъкмо това, от което се нуждае вашата компания, с цел да стои над останалите. Имайки това поради, дано да видим по какъв начин използването на златното предписание във вашата бизнес тактика и ежедневните интервенции може да ви се отплати.

Изграждане на добра репутация 

Едно от най-ценните неща, които притежавате, е вашата репутация и е значимо да я пазите непременно. Печалбите могат да бъдат изгубени и възвърнати, само че възобновяване на нарушена известност е надалеч по-трудно. Следвайки златното предписание във взаимоотношението си с другите и процесите на взимане на решения в бизнеса е елементарен метод да запазите репутацията си непокътната.

Изградете своя бизнес стабилно. Не стъпвайте върху други, с цел да се изкачите по служебната стълба. Отнасяйте се заслужено към вашия екип, клиентите, продавачите и съперниците. Това ще помогне да запазите репутацията си и ще ви е отплати в дълготраен проект.

Подобряване на потребителско преживяване

Тайната на доволната потребителска база се крие в способността ви да се поставите на мястото на вашия клиент. Хенри Форд признава цената на тази елементарна идея. " Ако има някаква загадка на триумфа, тя се крие във опцията да разберете гледната точка на другия човек и да видите нещата от ъгъла на този човек, както и от вашата лична, несъмнено, ", споделя той. 

Макар че е много елементарно за дребните компании да насочат вниманието си към клиентите, когато една компания се уголемява, тази идея нормално става по-трудна за осъществяване. Но даже по време на напредък за една компания е важно да остане вярна на своите корени, да отговаря на упованията на своите клиенти, както и да дават чудесно обслужване. Накратко, да се отнасят с клиентите си по този начин, както желаят да бъдат третирани.

Удовлетвореността на клиентите работи и по двата метода. " Когато клиентите се усещат подведени, те дават това, което са получили. Те си потеглят, ако могат и се оплакват, в случай че не могат ", пише Фред Райхелд в публикация за Harvard Business Review, наблягайки действителността на недоволните клиенти.

Колко скъпо? Проучванията демонстрират, че хората са доста по-склонни да се оплакват от отрицателно прекарване, в сравнение с да приказват за положителни образци. Новините за неприятно обслужване на клиентите доближават до над два пъти повече хора, в сравнение с похвалите за положително обслужване, а 91% от нещастните клиенти ще изоставен и няма да се върнат.

Силата на стимулирания екип 

Един от най-хубавите способи да съберете екип, който е стимулиран за работа, е като се отнасяте добре с хората. Доволната работна мощ ще бъде стимулирана да даде страхотни услуги на вашите клиенти и ще бъде по-лоялна към вашата компания. Не е изненадващо, че изследванията демонстрират, че оценяването може да способства за мотивирането на чиновниците.

Хари К. Хендлин, някогашен президент на Lincoln Electric, вярваше в използването на златното предписание на работното място и смисъла на слагането на другите на първо място не единствено в отношенията с клиентите, само че и в връзките шеф - чиновник. " Ако като мениджъри се отнасяме към чиновниците си по метода, по който бихме желали да се отнасят към нас, ще сме възнаградени със специфична, надарена и лоялна работна мощ, която непрекъснато ще дава отговор на потребностите на пазара ", споделя Хендлин.

Лесно е да забележите компания, която се отнася добре с екипа си. Работниците са стимулирани, оборотът е по-нисък, а клиентите също са по-щастливи. Наличието на удовлетворен и благополучен екип, който се ангажира да отговори на потребностите на клиентите, е значимо за устойчивия напредък. Използването му за ориентиране на вашите дейности в бизнеса може да не ускори триумфа ви, но несъмнено ще ви проправи път за един резистентен и дълготраен напредък.

Най-добрите компании знаят, че връзките, а не транзакциите са от голяма важност: нещо, което е в основата на златното предписание. Отнасяйте се с другите като с хора, а не с цифри и понякога се поставяйте на тяхно място. Спазването на златното предписание ще ви помогне да стигнете надалеч - както в живота, по този начин и в бизнеса.  

Източник: Брентън Хейдън, създател на Rentters Warehouse за

Превод и редакция: Нели Тодорова
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР