Отменено е частичното бедствено положение в община Роман и община

...
Отменено е частичното бедствено положение в община Роман и община
Коментари Харесай

Бедственото положение в Роман и Долна Митрополия е отменено

Отменено е частичното бедствено състояние в община Роман и община Долна Митрополия, заяви " Фокус ". Частичното бедствено състояние бе оповестено за град Роман и селата Средни рът, Караш и Хубавене на 29 юни. Заради проливните дъждове река Малък Искър излезе от коритото си и заля десетки къщи и земеделска земя. Жителите на засегнатия регион бяха евакуирани. В Роман при токов удар почина 62-годишен мъж в опит да отводни мазето на къщата си.

Поля Цоновска, кмет на община Долна Митрополия сподели пред " Фокус ", че макар анулацията на частичното бедствено състояние водата най-засегнатото село Горна Митрополия не може да се оттече. " Става дума за високи подпочвени води, която още се намира в дворовете на хората. Вчера през целия ден екипи на пожарната работиха, само че откакто изпомпят водата тя още веднъж излиза ", изясни Цоновска и даде образец с мъж от селото, който 13 пъти е изпомпвал водата от мазето си.

Очаква се най-късно на следващия ден да бъде анулирано частичното бедствено състояние в Община Садово, което остава в действие поради активността на " Напоителни системи ", сподели заместник-кметът на Садово Петър Георгиев. По думите му ситуацията в сериозните точки на общината се възстановява, като все още екипи на " Напоителни системи " работят по подсилване на защитните уреди по дигата на река Марица край Садово. " Времето се оправи, нека да няма повече значителни превалявания към Смолян и Чепеларе, тъй като казусът с река Чая пристигна оттова. При нас нямаше толкоз мощен и изобилен дъжд ", разяснява Петър Георгиев.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР