Отменени полети на Международното летище в Хонконг, съобщава АФП. Причината

...
Отменени полети на Международното летище в Хонконг, съобщава АФП. Причината
Коментари Харесай

Отменени са полети на летището в Хонконг

Отменени полети на Международното летище в Хонконг, оповестява Агенция Франс Прес. Причината – блокадата на продемократичните протестиращи в самостоятелния район, които барикадираха съществени пътища от и до една от най-натоварените в света аерогари.

 © БГНЕС
На уеб страницата на летището се показва, че са анулирани минимум 16 полета, а залите за заминаващи пасажери са претъпкани с блокирани хора.

В неделя стотици продемократични деятели блокираха пътища, водещи към интернационалното летище в Хонконг. Новият изблик на неодобрение идва на фона на безредиците, избухнали в събота в централната част на китайския финансов център.

В терминалите са ситуирани сили за битка с безредиците. На летището е въведена възбрана за провеждането на митинги, откакто проява при започване на август докара до анулацията на стотици полети и завърши със конфликти.

Демонстрантите обаче подцениха законовите ограничения на управляващите в Хонконг, целящи да предотвратят митингите и недоволството не стихва към този момент трети месец.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР