Отменена е поръчката за изграждане на площадки за кризисни центрове

...
Отменена е поръчката за изграждане на площадки за кризисни центрове
Коментари Харесай

Отмениха поръчката за мигрантски центрове в Малко Търново, Елхово и Любимец

Отменена е поръчката за създаване на площадки за спешни центрове за мигранти. В началото на април от Министерство на вътрешните работи са спрели процедурата, която предвиждаше сходни обекти да бъдат издигнати в Малко Търново, Елхово и Любимец.

Поставените критерии за участниците в плановете за създаване на площадки за контейнери по отношение на икономическото и финансовото положение не подхождат на условията на Закона за публичните поръчки, прецизират в решението си от Министерство на вътрешните работи. Изискванията, които са заложени в публичната поръчка за най-малък оборот да вземем за пример, могат да бъдат тълкувани като дискриминационни, е записал възложителят.

Проектът предвиждаше да се изградят площадки за контейнери за 280 души в Малко Търново и за над 1600 в Елхово. Заедно и с терена в Любимец поръчката бе на стойност над 8 милиона лв..

От Министерство на вътрешните работи бяха безапелационни, че това няма да са лагери за мигранти, а за краткотрайни спешни центрове, които вероятно да бъдат употребявани при мигрантски напън. Срещу плана имаше митинг и подписка в Малко Търново.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР