Отломки от ракета, която изведе част от новата космическа станция

...
Отломки от ракета, която изведе част от новата космическа станция
Коментари Харесай

Отломки от китайска ракета се разбиха във Филипините

Отломки от ракета, която изведе част от новата галактическа станция на Китай в орбита, паднаха в морето във Филипините, заяви китайското държавно управление, предава Асошиейтед прес.

По-голямата част от на ракетата “Лонг Марч 5B” (Long March-5B) изгоря, откакто навлезе в атмосферата в 00:55 часа, заяви Китайската пилотирана галактическа организация. Агенцията сподели по-рано, че бустерът ще бъде оставен да падне без ръководство.

В известието не се дават детайлности дали останалите парчета са паднали на сушата или в морето, само че се прецизира, че регионът за кацане е на 119 градуса източна дължина и 9,1 градуса северна широчина. Това е във води югоизточно от филипинския град Пуерто Принцеса на остров Палаван.

Няма информация от филипинските управляващи дали някой на земята е бил обиден.

Китай бе подложен на критика за това, че е разрешил на два пъти неконтролирано рухване на ракетни парчета на Земята. НАСА нахока Пекин предходната година, че не дава отговор на стандартите във връзка с галактическите боклуци, откакто елементи от китайска ракета паднаха в Индийския океан.

Първата галактическа станция на страната „ Тянгун -1 “ (Tiangong-1) се разруши в Тихия океан през 2016 година, откакто Пекин удостовери, че е изгубила надзор. 18-тонна ракета падна неконтролирано през май 2020 година

Китай бе изправен пред рецензии и откакто употребява ракета, с цел да унищожи един от метеорологичните спътници през 2007 година, създавайки поле от парчета, което заплашва други спътници.

Изстрелването на 24 юли на „ Лонг Марч 5B “, най-мощната китайска ракета, изведе лабораторията „ Уеншън “ (Wentian) в орбита, и бе прикрепена в понеделник към главния модул „ Тиянхе “(Tianhe), където живеят трима астронавти.

Останките от обособен товарен галактически транспортен съд, който обслужваше станцията, паднаха в авансово избран регион на Южния Пасифик, заяви държавното управление по-рано.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР