Отличен тактически избор във втория манш е направил Алберт Попов

...
Отличен тактически избор във втория манш е направил Алберт Попов
Коментари Харесай

Ски легендата Петър Попангелов: Алберт подходи тактически правилно

Отличен тактически избор във втория манш е направил Алберт Попов за паметното девето място в слалома от Световната купа в Кицбюел (Ав), счита най-хубавият български алпиец за всички времена Петър Попангелов. 21-годишният гений приключи девети. Това е най-хубаво показване за роден скиор от Световната купа в Съединени американски щати през март 1985 година Тогава Попангелов приключи седми в слалома.

" С оглед на стартовия номер достижението е чудесно - означи пред " България Днес " Петър Попангелов. - Не съумях да виждам първия манш. Обадиха ми се по телефона, с цел да ми кажат, че е карал мощно. Мислех, че е приключил 10-и или 15-и, само че се оказа пети. Във втория подходи тактически добре. Надявах се да не рискува. Нямаше потребност да гледа по-напред, а да приключи в Топ 10, с цел да вземе точки за международната класация. Те ще му разрешат в този момент да бъде с 20-30 места по-напред като стартов номер. "

Попангелов означи и техническия прогрес на Алберт Попов.

" Нямам опция да го следя постоянно. За последно се видяхме преди две години - призна легендата. - Прави ми усещане, че стои по-правилно. Плавно натиска ските на завоите, а това се отразява на скоростта. Има непосредствен жанр като на Алексис Пинтуро. "
Според Попангелов сериозен плюс за развиването на Попов е шансът да кара дружно с немския народен тим към този момент втори сезон.

" Има опция да изкопира нещо от тях - добави Попангелов. - Всичко зависи от Алберт. Когато застане зад пръчката на старта, никой не може да му помогне. Важното е самичък да взема решения. "
В своята кариера Попангелов записа 11 подиума за Световната купа и отъпка пистата пред Алберт Попов.

" На 18 години станах 10-и и тогава бях с 65-и стартов номер - спомни си Попангелов. - Въпросът е в този момент Алберт да пробие, тъй като останалите български скиори са надалеч от него. Желая му триумфи. "

Веднага след отличното показване на Попов италианската ски икона Алберто Томба се обадил, с цел да поздрави персонално Попангелов.

Алберт Попов няма да има време за отмора след най-хубавия старт в своята кариера. Още във вторник геният още веднъж ще застане на старт. Той ще взе участие в слалома за Световната купа в Шладминг.

Първият манш стартира в 18.45 българско време, а вторият е от 21.45 и ще се организира на лампи. Надпреварата ще бъде излъчена директно по " Евроспорт ".

Това ще бъде 18-ият старт от началото на сезона за българина. Той завоюва три надпревари от по-нисък сан.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР