Отлагат делото за побоя над Християн Пендиков заради стачка на

...
Отлагат делото за побоя над Християн Пендиков заради стачка на
Коментари Харесай

Отлагат делото за побоя над Християн Пендиков

Отлагат делото за побоя над Християн Пендиков поради стачка на правосъдната администрация в Охрид, оповестява македонското онлайн издание „ Сакам да кажам “.

Съдебното съвещание против Илия Спасески от Охрид, упрекнат в побоя над съгражданина си Християн Пендиков, който след случая получи българско поданство, през днешния ден беше отсрочено поради стачката на правосъдната администрация поради ниски заплати. Защитникът на подсъдимия Димитър Цобоски сподели пред съда, че няма процесуални предпоставки за осъществяване на съвещание, защото делото е във време, когато правосъдната администрация е на митинг – от 9 до 11 часа.

Представителят на Пендиков юрист Стефан Камишевски сподели, че Пендиков ще се явява на всяко последващо съвещание, тъй като се усеща чудесно, макар че съгласно него не е изцяло оздравял.

„ Травмите, които имаше на прешлените на гърба и врата, не са зараснали, само че при всички положения, за разлика от това, което беше след побоя, Пендиков се усеща чудесно. Той е записан в лицей и се чака да стартира образованието си във факултета по интернационалните връзки и политика “, сподели Камишевски.

На идващото съвещание на 26 октомври на подсъдимата пейка като съобвиняем ще седне и 23-годишният Борче Ангелев от Битоля за закононарушението “причиняване на тежка телесна щета ”.

Камишевски сподели, че е удовлетворен от работата на прокуратурата.

„ Лицето е разпознато, повдигнато му е подобаващ обвинителен акт и чакаме производството, което е формирано за това лице, да бъде обединено с това произвеждане и да се организира като едно произвеждане и за двамата обвинени “, сподели Камишевски.

Делото за нападението против Християн Пендиков, секретар на българския клуб “Цар Борис Трети ” в Охрид, което се случи на 19 януари пред кафене в центъра на града, е отлагано до момента два пъти, единият път поради юриста на обвинения Спасески, който е напуснал процеса и не е имало условия за провеждането му, а вторият път по здравословни аргументи на обвинения.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР