Откриването на статуя на Грета Тунберг в британски университет породи

...
Откриването на статуя на Грета Тунберг в британски университет породи
Коментари Харесай

Статуя на Грета Тунберг за 24 000 паунда породи полемика на Острова

Откриването на скулптура на Грета Тунберг в английски университет породи дискусия поради изхарчените за изработката ѝ средства, съобщи Агенция Франс Прес.

Бронзовата скулптура в действителен размер на климатичната активистка се намира в университета в Уинчестър в Южна Англия. Тя е сложена пред нова „ зелена “ постройка на университета, която е оборудвана с фотоволтаични пана и със системи за събиране на дъждовна вода.

Въпреки че изрази възхищението си от 18-годишната шведка, студентският съвет разгласява официално съобщение, в което насочва рецензии, че за статуята са изхарчени 24 000 английски лири и изиска същата сума да бъде отпусната на службите за оказване на поддръжка на студентите.

Университетският профсъюз също разкритикува вложената сума, която по думите му е можела да бъде употребена, с цел да бъдат избегнати съкращения на личен състав или да бъдат понижени бюджетните икономии, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Заместник-ректорката на университета Джой Картър отговори, че парите е можело да бъдат употребявани единствено за новата постройка, пред която се намира статуята, и че не са били отклонявани средства, предопределени за студентите или за личния състав, при финансирането на този план.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР