Откриването на кампанията S.O.S – “Спасете нашите деца!“ събра малчугани

...
Откриването на кампанията S.O.S – “Спасете нашите деца!“ събра малчугани
Коментари Харесай

Малчугани показаха завидни умения относно безопасността по пътищата

Откриването на акцията S.O.S – “Спасете нашите деца! “ събра малчугани от няколко столични детски градини, като задачата бе единствено една - да се насочи вниманието на подрастващите към сигурността на пътя и предотвратяването на пътно-транспортни катастрофи, съобщи кореспондент на .
Инициативата бе проведена от застрахователна компания (ЗК) " Лев Инс ", а децата имаха опция по занимателен и трогателен метод посредством разнообразни игри, гатанки и на практика занимания да научат или да си напомнят разпоредбите за придвижване по пътищата. Специално за всички публични посетители и присъстващи бе направена истинска проява онлайн с идване и кацане на единствения животоспасяващ хеликоптер в България – този на " Лев Инс ".
През 2018 година изключително настоящ проблем в България се оказват пътните произшествия, при които умират деца. Така тематиката става още по-чувствителна за обществото. Ето за какво по време на събитието бе показан нов, новаторски и интерактивен способ за образование на подрастващи за разпоредбите за безвредно придвижване. Демонстрацията организира инж. Богдан Милчев от Института по пътна сигурност, а лице на акцията е баскетболният треньор Тити Папазов.
От застрахователната компания са безапелационни, че малчуганите би трябвало да бъдат възпитавани от най-ранна възраст в това по какъв начин да се ориентират във все по-динамичната градска среда и в извънредно натоварения трафик. Обучаващи материали, специфични събития, тържества и зелени учебни заведения имат за цел да трансфорат разпоредбите за придвижване и спазването на законите в всекидневие за децата - бъдещите жители на България.
" Искахме да се обърнем към най-малките, които са най-необременени. Спасили сме 17 човешки живота за последните години с медицинските хеликоптери. Имаме опция да оказваме помощ на пътя. Целта ни е да влагаме в децата и тяхното бъдеще ", сподели пред присъстващите Валентин Илиев от " Лев Инс ".
Кметът на регион " Студентски " Димитър Дилчев и Тити Папазов приветстваха децата и благодариха на всички, които се включват в сходни дела. Богдан Милчев уточни, че " Лев Инс " е първата българска застрахователна компания, която ангажирано подема самодейността за сигурността на пътя да се приказва измежду най-малките участници в придвижването.

Събитието бе изпълнено с доста положително въодушевление, а малчуганите се оказаха добре готови и отговаряха на всички сложени въпроси за пътната сигурност от страна на уредниците.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР