Откритото първенство на САЩ вече се намира в своята заключителна

...
Откритото първенство на САЩ вече се намира в своята заключителна
Коментари Харесай

Без изненади: Топ поставените защитиха титлата си на US Open при мъжките двойки

Откритото състезание на Съединени американски щати към този момент се намира в своята заключителна фаза и първата купа, която предстоеше да бъде завоюва, беше в конкуренцията на двойки при мъжете. Турнирът първоначално си постоянно попадаше под светлините на прожекторите, до момента в който спечелилите от АО - Ник Кирьос и Танаси Кокинакис, бяха в битката за трофея, но те завършиха присъединяване си на осминафиналите.

Състезанието се развиваше съгласно предстоящото и настоящите първенци Раджийв Рам и Джо Солсбъри решително трупаха победа след победа по пътя към отбрана на купата си, само че поставените под номер 2 в схемата - нидерландецът Уесли Куулхоф и британецът Нийл Скупски, които са най-успешното дуо за годината, също имаха своите мощни мигове и закономерно двата тандема се изправиха между тях в мача за трофея. Това се трансформира и в първия край при мъжките двойки от 2005-та насам, в който водачите на горната и долната половина на схемата се срещат, а конфликтът предложи нетипично дълги разигравания, изпълнени с доста динамичност, с цел да може след близо два часа на корта топ поставеният американско-британски тандем да победи с оценката, повтаряйки достижение на 26 години, откакто отбрани купата си - 7:6(4) 7:5.

Оспорвани обстановки имаше още в старта на дуела, когато първенците завоюваха поредност от престрелки на мрежата, с цел да си обезпечат брейкбол, само че той бе елементарно отразен от сервиса на Скупски и последва дълга доминация за подавачите, отвела ни до логически тайбрек. В дългия гейм двете двойки играта към върха на опциите и първи с минипробив се поздравиха чисто европейското дуо, повеждайки с 4:1, но необикновено показване на ретур от локалния експерт при каретата Рам донесе куп позитиви за първите сложени и те реализираха прословут поврат, с цел да завлечен откриващия сет.

Във втората част нидерландско-британският тандем градеше последователно в изявите си на посрещане и след красива игра наоколо до мрежата разполагаха с първите си точки за пробив, втората от които бе оползотворена и те взеха задатък в резултата. Топ поставените обаче демонстрираха безрезервната си класа и опит, които натрупаха при взаимните си участия през годините, с цел да осъществят мълниеносен рибрейк и даже бяха покрай това да завоюват подаването на противниците за повторно, само че паритетът се резервира при 3:3. Впоследствие конфликтът навлезе още веднъж в типичното си русло и когато по всичко личеше, че ни следва да следим нов тайбрек, вдървеност в дейностите на европейската двойка и лековити неточности, провокирани от раздразнителност, осигуриха мачбол на Рам/Солсбъри в 12-ия гейм, при който лондончанинът резервира самообладание и със завършващ удар от смач донесе трета купа за себе си и своя сътрудник от сформирането им като двойка насам.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР