Открито, честно и равноправно нарече сътрудничеството си с българския премиер

...
Открито, честно и равноправно нарече сътрудничеството си с българския премиер
Коментари Харесай

Ковачевски: С България работим честно и открито, историческите въпроси сме оставили на историците

Открито, почтено и равноправно назова съдействието си с българския министър председател Кирил Петков министър председателят на Република Северна Македония Димитър Ковачевски, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Нашите двустранни диалози за усилване на добросъседството и съдействието и в икономическата област не престават. Подчертавам, че оставяме историческите въпроси на решаването на професионалната историческа общественост. Гражданите би трябвало да са спокойни, че не се отклоняваме от алените линии за отбрана на нашата еднаквост. Но ние се ангажираме да бъдем част от европейското семейство допустимо най-скоро и жителите да имат европейски стандарт на живот и вероятност ", сподели Ковачевски пред депутатите в македонското Собрание.
Ковачевски: Мощите на Гоце Делчев почиват и ще почиват в Скопие
Определените позиции за македонската уникалност и независима културна и езикова еднаквост остават непроменени. Гражданите могат да...
Прочети повече
Той изиска отговорно държание от опозицията. " Недопустимо и недопустимо е която и да е политическа партия да генерира невисок и на ниска цена политически пиар и подправен национализъм. За мен, за всички наши предшественици и генерации, няма алтернативи, че Гоце Делчев е един от стълбовете на македонската битка за самостоятелна и суверенна страна и неговите мощи почиват в Скопие. Неговото творчество е и ще бъде помнено и отбелязвано. Затова декларациите и сходни форми на политически фолклор и политиканстване са в най-меката форма неприемливи и демонстрират сериозна алтернатива за нашето минало в опозиционната политическа партия, която прави това ", сподели Ковачевски.

В последните дни декларацията, която от опозиционната ВМРО-ДПМНЕ внесоха в Народното събрание, се трансформира в мотив за замяна на изказвания и напрежение сред главните политически партии в Република Северна Македония. От ВМРО-ДПМНЕ желаеха тяхната декларация за името и делото на Гоце Делчев да бъде призната от македонския парламент, от СДСМ им дадоха отговор, че Гоце не заслужава да бъде редуциран до политическа декларация. Вчера беше провалено съвещанието на парламентарната комисия за външна политика, на което депутатите от ВМРО-ДПМНЕ влязоха с тениски с лика на Гоце Делчев и желаеха декларацията да бъде дебатирана там, а от СДСМ напуснаха съвещанието с аргумента, че няма да вземат участие в всекидневен политически спектакъл, чиято единствена цел е да помогне на тези центрове, които не желаят Северна Македония да стартира договаряния с Европейски Съюз.

Още от БАЛКАНИ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР