Открити са редица възможности за корекция на Плана за възстановяване

...
Открити са редица възможности за корекция на Плана за възстановяване
Коментари Харесай

Зам.-министърът на енергетиката: Ангажиментът за затварянето на въглищните централи не е догледан


Открити са редица благоприятни условия за промяна на Плана за възобновяване по отношение на затварянето на въглищните централи. Трябва да бъде направена промяна, която може да се потвърди и обоснове пред Европейската комисия.

Това съобщи заместник-министърът на енергетиката Еленко Божков пред bTV по отношение на уговорката ни за затварянето на въглищните централи. 

Според него задължението за затваряне на въглищните централи не е догледан. Еленко Божков настоя за създаване на различни благоприятни условия в региона на Мини " Марица-изток ". Ако затворим по-рано въглищните централи, стопанската система ще загубим, посочи заместник-министърът.

Еленко Божков добави, че постоянно има опция за корекции на Плана за възвръща, стига да бъдат добре обосновани.

Той отхвърли да дава отговор на въпросите за горивата и дали цената им падне, защото не е в неговите пълномощия.

А дали ще се повиши цената на синьото гориво у нас, заместник-министърът на енергетиката разяснява, че формулата е такава, че би трябвало да се регистрира цената на газа с количествата синьо гориво, които влизат у нас.

Еленко Божков сподели още, че не се плануват огромни законови промени по отношение на помощта за топлото през зимата, а се усилват помощите като количество за тези фамилии или семейства, които се подпомагали и преди.

Сега би трябвало да се дефинира понятието енергийно безпаричен, настоя още специалистът.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР