Откритата през май спортна зала Арена Бургас“ е натрупала близо

...
Откритата през май спортна зала Арена Бургас“ е натрупала близо
Коментари Харесай

Мариян Иванов, „Възраждане“: „Арена Бургас“ търпи само загуби досега

Откритата през май спортна зала „ Арена Бургас “ е натрупала близо 76 000 лв. загуби единствено за интервала от май до юли. Това демонстрира информация, изискана по Закона за достъп до социална информация /ЗДОИ/ от журналиста Мариян Иванов , претендент за общински консултант в Бургас от листата на „ Възраждане “. Той уточни в позицията си:

Въпреки изиграните няколко баскетболни срещи в нея, от притежателя на оборудването – държавното сдружение „ Академика 2011 “ ЕАД, показват, че за този интервал няма генерирани доходи. Няма проведени и други мероприятия, само че за сметка на това има насъбрани 76 000 лева разноски за заплати и осигуровки, за материали, за външни услуги и за „ други разноски “.

До края на календарната година има планувани едвам две събития в залата– галавечер по кикбокс и спектакълът „ Грузинските митове “. Твърдеше се, че в нея ще бъдат проведени спортни надпревари от европейски и международен мащаб, концерти и други събития, ще упражняват бургаските клубове, само че това остана единствено в областта на обещанията. В последните няколко години в бюджета бяха залагани стотици хиляди левове разноски за телескопични седалки за „ Арена Бургас “, само че виждаме, че тя освен не действа, тъй че да носи доходи, а генерира задължения. Отделно, Министерството на младежта и спорта трябваше да завършат обекта дружно с останалите пространства – ресторант, фитнес, СПА и други, с цел да може залата в действителност да приема събития от най – висок сан, което също не се случи.

Наличието на “Арена Бургас ” би могло да трансформира града в спортна столица, само че за задачата е нужен непоколебим надзор върху финансирането от страна на общината, който „ Възраждане “ ще реализира незабавно откакто получи доверието на бургазлии на локалния избор и се трансформира в първокачествен фактор в Бургас. ”

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР