Откриха ръчна граната в Стара Загора. Боеприпасът е намерен вчера

...
Откриха ръчна граната в Стара Загора. Боеприпасът е намерен вчера
Коментари Харесай

Откриха ръчна граната в Стара Загора

Откриха ръчна граната в Стара Загора. Боеприпасът е открит през вчерашния ден в пресушен канал на ул. „ Братя Жекови “ в града.

Екип от състава на Втора механизирана бригада е иззел ръчна граната, вид бухалка, която е била открита. Очаква се боеприпасът през днешния ден да бъде безвредно взривен.

В неделя при различен случай Специализиран екип от Военноморска база – Варна е бил задействан по сигнал за открит балон за въздух от зенитна ракета в местността Тузлата, община Балчик. Предметът е бил конфискуван и превозен за предпазване във Военноморска база – Варна.

Невзривени муниции

На 2 октомври Специализиран екип от състава на Втора механизирана бригада е задействан по сигнал за открити два корозирали осколъчно-фугасни снаряда с развалени взриватели.

Боеприпасите са открити в землището на село Ясеново, община Казанлък. При съблюдаване на ограниченията за сигурност снарядите са превозени и унищожени в региона на Учебен полигон „ Люляк “.

Унищожиха муниции

В региона на същия полигон военнослужещи унищожиха  и четири остарели ръчни мощно корозирали гранати. Те са открити през вчерашния ден при осъществяване на строителни действия в необитаема къща в село Бели бряг.

Общо 127 боеприпаса от друг вид и диаметър са унищожени за първите седем месеца на годината.

Откриха ръчна граната в Стара Загора

На 18 септември беше открит военен дрон край Тюленово с арсенал в него. Той е обособен и ще бъде обезвреден, сподели министърът на защитата Тодор Тагарев.

Според него може да се допусна, че дронът е паднал във водата.

Българската войска поддържа екип, който може да реагира. Оценката на риска и за какво не сме работили през нощта е тъй като няма потребност да се работи, тъй като това ще докара до риск, уточни Тагарев.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР