Откриха 4 огнища за боклук в “Красна полянаСтоличната община ще

...
Откриха 4 огнища за боклук в “Красна полянаСтоличната община ще
Коментари Харесай

Съдят за горене на гуми

Откриха 4 огнища за отпадък в “Красна поляна ”


Столичната община ще упорства Народното събрание да сътвори опция нарушителите, които горят навън гуми, кабели и други боклуци да бъдат съдени, оповестиха пред “Труд ” от управата в София. Тази замърсяваща въздуха активност да стане закононарушение, се планува в предложение, което общинарите приготвят, с цел да бъде импортирано от депутати.

“Административните наказания против тези нарушавания нямат възпираща роля на процедура, по тази причина упорствам Народното събрание да прегледа опцията за търсене на наказателна отговорност ”, сподели столичният кмет Йорданка Фандъкова. Сега за тази активност се глобява с фиш за 50 лева или с акт, който може да бъде обжалван. Актът според от нарушаването и от това дали е за жител или компания варира от 100 лева до 20 000 лева, само че до момента не налагана най-високата глоба, обясниха от Столичния инспекторат.

През уикенда те откриха в “Красна поляна ” 4 огнища за горене на гуми навън. През зимата мобилен екип ще реагира на сигнали за палене на отпадък. Софиянци могат да предават гратис гуми на 13 площадки.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР