Откраднаха 40 хил. лева от черквата Св. Георги в санданското

...
Откраднаха 40 хил. лева от черквата Св. Георги в санданското
Коментари Харесай

Откраднаха 40 хил. лв. от църквата на Преподобна Стойна

Откраднаха 40 хиляди лв. от черквата " Св. Георги " в санданското село Златолист, позната повече като църквата на Преподобна Стойна. Вчера следобяд в районно управление (на МВР) Сандански е подал тъжба 72-годишният Георги Тороманов, че от къщата му в близкото с. Катунци са откраднати 40 00 лв., държани в скрин.

Полицейски екип е посетил дома на пострадалия и е направил оглед. Установено е, че в постройката е проникнато след разваляне на прозорец. Случаят е докладван в прокуратурата, а в полицейското ръководство е формирано досъдебно произвеждане.

От няколко години Георги и жена му Севда се грижат за черквата, написа 24 часа. Парите били събрани от гости от началото на месеца и трябвало мъжът да ги внесе по банкова сметка на храма.

Предполага се, че кражбата е дело на човек, който знае за практиката парите да се събират в дома на уредника. Влизането в къщата е станало следобяд, когато фамилията е било в храма. Свещеникът, който обслужва църквата е обяснил, че към този момент ще би трябвало събраните пари да е внасят по-често, през няколко дни в банката, с цел да не се натрупват огромни суми.

В двора на черквата „ Свети Георги “ се намира гробът на Преподобна Стойна, а стотици туристи посещават мястото, известно с легендите за забременяване на бездетни фамилии, на които пророчицата пособия.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР