Отказът от руския петрол и газ е невъзможен в момента.

...
Отказът от руския петрол и газ е невъзможен в момента.
Коментари Харесай

Александър Новак: Отказът от руския петрол и газ е невъзможен в момента

Отказът от съветския нефт и газ е неосъществим сега. Това съобщи вицепремиерът на Русия Александър Новак на среща с парламентарните фракции в Държавната дума. 

Александър Новак подсети, че напоследък политиците в разнообразни страни разискват опцията да се откажат от съветските енергийни носители. Като образец той уточни признатия неотдавна от европейските министри на енергетиката проект от 10 точки, който предвижда намаляване на зависимостта от съветския естествен газ до 2030г. 

“Ще не престават да звучат изказвания, дори и да не са подкрепени с нищо. За политиците е значимо да покажат, че са срещу Русия ”, акцентира Новак. 

Той увери, че без значение от всичко Москва ще продължи да подсигурява доставките на енергийни запаси. По думите му, в случай че западните страни се откажат напълно от съветския нефт, то цената на суровината на международния пазар може да доближи 300 или даже 500 $ за барел. 

Новак увери, че Русия ще пренасочи петролните доставки към Азиатско-тихоокеанския район и че съветските компании към този момент построяват съответните логистични вериги. Според него сигурно ще се намерят купувачи на съветския нефт, в случай че на евентуалните клиенти бъдат направени ценови отстъпки. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР