Отказът на застрахователите да участват в новия модел на финансиране

...
Отказът на застрахователите да участват в новия модел на финансиране
Коментари Харесай

Порожанов: Отказът на застрахователите да участват във финансиране на борбата с градушките ще оскъпи вноската

Отказът на застрахователите да вземат участие в новия модел на финансиране на битката с градушките ще оскъпи вноската, която земеделците ще заплащат. Това сподели земеделският министър Румен Порожанов. 
Новата тактика планува отбрана освен на аграрни земи, само че и на урбанизирани територии,  изясни Порожанов:  " Урбанизирана територия е в това число и София. Когато се третира към София, би спомогнало такива градоносни облаци да бъдат разрушени, което ще способства за понижаване вредите от най-големите застрахователни пакети, а точно каското и наградите, които се заплащат за коли ".

По тази логичност, застрахователите също би трябвало да заплащат, счита земеделският министър. От Асоциацията на застрахователите обаче на този стадий остро възразяват и считат, че това ще оскъпи застраховката на колите:  " Това, което сме заложили, сред 5 и 6 милиона да бъде техния съставен елемент. Щом толкоз ги боли за застрахователната система, значи е доста сериозен казусът. Ако несъмнено този източник отпадне, това би трябвало да бъде разпределено сред другите два източника - бюджет и земеделци ".
Крайното решение кой и по какъв начин ще финансира битката с градушките, ще бъде на законодателя.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР