Отказът на Сърбия да подкрепи санкциите срещу Русия, които ЕС

...
Отказът на Сърбия да подкрепи санкциите срещу Русия, които ЕС
Коментари Харесай

Съюзникът Сърбия захапа Русия и Захарова: Москва подкрепяше всички санкции срещу Югославия

Отказът на Сърбия да поддържа глобите против Русия, които Европейски Съюз и Съединени американски щати одобриха в няколко пакета след нападението на Русия против Украйна, е един от най-важните политически въпроси, които слагат на тестване и процеса на присъединение на Сърбия към Европейски Съюз, отбелязва вестникът.

Санкциите бяха и един от основните въпроси на неотдавнашната предизборна акция и част от към този момент парламентарно показаните партии, на първо място Социалистическата партия на Сърбия, както и десните Демократическа партия на Сърбия, Двери и Заветници остро се опълчват на глобите, акцентирайки, че Русия постоянно е била бранител на Сърбия.

Безспорно е, че Руската федерация неведнъж осъждаше бомбардирането на СР Югославия, за последно през 2019 година във връзка 20-ата годишнина от бомбардировките на НАТО над СР Югославия.

По време на войните на територията на някогашна Югославия и СР Югославия през последното десетилетие на 20 век Съветът за сигурност на Организация на обединените нации одобри над 150 резолюции във връзка разпадането на СФРЮ и войните, а десетина резолюции предвиждаха наказателни ограничения срещу тогавашна СР Югославия.

Мария Захарова съобщи наскоро, че Русия разчита на поредна позиция на Сърбия по отношение на Русия в границите на интернационалните организации. Отбелязваме изказванията на сръбски политици за натиска, оказван върху тях. Отбелязваме и изказванията на сръбската страна, че Русия им е другар. Може би имаме разнообразни визии за другарството. Ние постоянно поддържаме приятелите си в сложни моменти, сподели тя.

Сърбия гласоподава за отстраняването на Русия от Съвета по правата на индивида в Организация на обединените нации, само че не поддържа въвеждането на наказания против Москва.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР