Отказът на Европа от руски петрол е почти невъзможенНа 30

...
Отказът на Европа от руски петрол е почти невъзможенНа 30
Коментари Харесай

Руският режим на контрасанкции се разпростря върху всичките 14 британски владения

Отказът на Европа от съветски нефт е съвсем неосъществим

На 30 октомври съветското държавно управление вписа 11 английски отвъдморски територии в регистъра на неприятелските страни и територии, подкрепили антируските наказания на Лондон. Това са Бермудите, Британската антарктическа територия, Британската територия в Индийския океан, Каймановите острови, Фолкландските острови, Монсерат, островите Питкерн, Света Елена, Възнесение и Тристан да Куня, Южна Джорджия и Южните Сандвичеви острови, Акротири и Декелия, островите Търкс и Кайкос. Преди това в листата имаше още три територии, следени от Лондон (остров Ангила, Британските Вирджински острови и Гибралтар), тъй че в този момент режимът на съветските контрасанкции е уголемен до всичките 14 английски владения.

Това решение стана неоспоримо на фона на продължаващото утежняване на британско-руските връзки: от август управляващите на горните 11 територии, под натиска на Лондон, започнаха да постановат стопански ограничавания против Русия, в това число цялостно или отчасти заледяване на съветски активи; възбрана или ограничавания за реекспорт към и от Руската федерация, както и за транзакции в съветски рубли; ембарго върху вложения, в това число задгранични, от тези територии в съветската стопанска система.

Започнаха да се вкарват ограничавания даже за съветския туризъм. Спомнете си, че множеството от всички английски територии в чужбина са добре известни световни реекспортни и офшорни центрове. Според английски източници (2021-22), минимум една трета от съветските офшорни активи са регистрирани в офшорните територии на Лондон, през които се реализират най-малко една трета от реекспортните интервенции на Русия с чужбина. И това продължава от години...

Характерен е образецът с Британските Бермуди. Според Росавиация и управляващите на архипелага, от 980 самолета на настоящия съветски невоенен, в това число търговски, самолетен парк, 730-770 са били регистрирани до края на март в офшорната зона на „ Бермудските острови “, а това законно „ пренасяне ” поражда през втората половина на 90-те години.

Въпреки това в средата на март управляващите на Бермудските острови, по предложение на Борис Джонсън, стопираха документите за летателна валидност на тези " Бермудски ", самолети които се намират или употребяват в Русия. Скоро съветското държавно управление спря съглашението с Бермудските острови (1999 г.) за взаимен контрол на самолетите, регистрирани на архипелага, а през април-юли т.г. множеството от тях съумяха да бъдат трансферирани в съветския указател.

Въпреки това Лондон и Бермудските острови не се успокояват: в края на август 2022 година управляващите на островите подредиха на локалната работа за гражданска авиация да провежда „ връщането “ на самолетите, включени в съветския указател. Включването на английските доминиони в съветския лист на вражески страни и територии постави завършек на диалозите за опцията за каквито и да било взаимни отстъпки тук, които явно биха се трансформирали в едностранна игра.

Освен това до края на тази година Росавиация възнамерява да приключи инспекционната инспекция на 599 задгранични самолета на съветски самолетни компании, прехвърлянето на които в държавния указател на въздухоплавателните средства на Русия и приемането на документи за летателна валидност от нейните авиационни управляващи образува независимостта на съветската гражданска авиация от наказания, резервира нейния суверенитет и подсигурява сигурността на полетите на уместно равнище.

Интересно е да се означи, че в обновения съветски указател на неприятелските организации не са включени южнокарибските островни територии на Холандия (Аруба, Кюрасао, Федерация на Западна Индия), които са не по-малко значими офшорни центрове за реекспорт.



Първо, тези територии към момента се дистанцират от антируските наказания. Второ, в края на октомври холандските управляващи издадоха позволения за заобикаляне на 91 санкционни ограничения против Русия, въведени преди този момент от Брюксел. По-рано инфраструктурното ведомство издаде позволение за влизане в пристанищата на страната на 34 кораба от Русия, профилирани в превозването на избрани категории артикули, в това число химически торове и храни.

На собствен ред от Министерството на климата и енергийната политика оповестиха за освобождение от наказания за 25 компании, внасящи съветски енергийни запаси. Всички тези „ свободи “ на Амстердам не провокираха най-малко някакво изразено неодобрение нито измежду европейските бюрократи, нито в Бенелюкс (митническия и стопански съюз на Холандия, Белгия и Люксембург, формализиран през 1944 г.).

Факт е, че делът на Русия в общия холандски импорт на петрол и нефтопродукти към този момент доста години е най-малко една четвърт. Както Националната радио- и телевизионна корпорация признава, „ съветският нефт е значим за Холандия. Към края на 2021 година съвсем една четвърт от всички импортирани петролни артикули идват от Русия.

В случая със суровия нефт даже е към 30%. Танкери с нефт “от Русия се разтоварват в Европорт (Ротердам) и Маасвлакте. Половината отива в рафинериите в пристанището, другата половина се транспортира до други пристанища и рафинерии в Европа.

Същият източник цитира данни, съгласно които действителен отвод от съветското черно злато от Европейския съюз ще докара до колосални сривове в енергийния баланс на доста страни.

Внос на недопечен нефт от Русия през 2021 година (bpd)

ДЪРЖАВА

съветски нефт

дял

Обща сума

Франция

98 000

13%

736 000

Германия

687 000

37%

1 877 000

Италия

180 000

15 %

1 235 000

Холандия

414 000

31%

1 321 000

Унгария

79 000

59%

135 000

Словакия

109 000

92%

119 000

В допълнение към доставките за холандския вътрешен пазар, локалните предприятия (включително взаимно с съветски компании) реекспортират нефт и петролни артикули, идващи от Русия от 50-те години на предишния век. Освен това, както и в руския интервал, съветският нефт се преработва отчасти в две рафинерии в Аруба и Кюрасао, издигнати преди повече от век и към момента представляващи едни от най-големите центрове за пречистване на нефт в Западното полукълбо.

Съответно решението на Амстердам да изтегли от глобите танкерите с съветски нефт и продуктите от неговата преправка се отнася и за „ южнокарибските “ владения на „ страната на лалетата “ и надали ембаргото върху съветския нефт от 5 декември ще засегне съществено настоящето положение на нещата...

Страните, които употребяват нефт, би трябвало да основат съюз на купувачите, по някакъв метод „ анти-ОПЕК + “, написа неотдавна някой си Карл Поуп на уеб страницата на Bloomberg: те споделят, че това ще лиши Русия и Саудитска Арабия от способността да надуват цените и ще ги принудят те да продават горива при изискванията на по този начин наречения пазар, чиито параметри ще се диктуват от потребителите от привилегирования " западен " клуб.

Както отбелязва телеграм каналът Буровая, потребителски картел към този момент съществува, това е G7 и приказваме за образуване на неговата външна страна, като се включат в него други страни с енергиен недостиг: „ Това е обвързвано не толкоз с енергетиката, колкото с образуването на „ общ “ фронт преди всичко против Русия.

Чрез консолидация (картел, т.е. скрити споразумения) по въпросите на енергийната сигурност е по-лесно да се прокарат страните, които са се включили към други антируски наказания, по най-широк кръг от въпроси. Този нов тип колониален метод ще способства в действителност за по-голяма консолидация в границите на ОПЕК +, доколкото действителността демонстрира невъзможността на практическия отвод на страните от Европейски Съюз от съветския нефт.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР