Откакто започна войната в Украйна, българските войници от Червената хибридна

...
Откакто започна войната в Украйна, българските войници от Червената хибридна
Коментари Харесай

Бимбалов: Войниците на Червената хибридна армия у нас - с различни пагони, но еднакъв нагон

Откакто стартира войната в Украйна, българските бойци от Червената хибридна войска са вдигнати на взлом, само че подготовката за бойните им дейности върви усърдно от няколко години. Улеснени от преднамерено осакатената медийна среда, агресори като Карбовски и Дачков настойчиво си издълбаха онлайн окопи. Блогърството им изглеждаше някак прекомерно продуктивно, необичайно печелившо. В публичните медии безочливо се иконизираха истерични клакьори като Волгин и Любенов. Хибридните кремълски войски дишаха в тила ни, само че откакто Путин нахлу в Украйна, се включи същинският авангард.

Медиите внезапно започнаха да канят лица, които сякаш бяхме позабравили в последните години. Изведнъж си припомнихме за Валери Найденов и Боян Чуков, да вземем за пример. И до момента в който първият се задоволява със садистичната рекламация да раздава присъди над Украйна като същински роден Бог на публицистиката, то вторият има доста по-тежка задача - би трябвало да изяснява по какъв начин и най-много за какво Русия би трябвало да завоюва войната.

Боян Чуков постоянно ни бива представян като “експерт по национална сигурност”. Всъщност зад тази безлична визитка стои същински, жизнерадостен кадър на Комитет за Държавна сигурност (на СССР), обучаван в централата в Москва. Чуков, с агентурно име Галицин, по специалност инженер по радио и тв техника, бива внедрен първо в Българската телевизия, по негово категорично предпочитание. После го трансферират като посланик под прикритие в няколко западни страни, където вербува много сътрудници за Държавна сигурност, в това число и по време на Възродителния развой. След идването на измененията у нас, Галицин не трябва разпоручен. Напротив, работи напълно намерено и отговорно като държавен консултант по националната сигурност, както и персонален подобен на Станишев, след това и на Орешарски. Политически се настройва вярно - първо от Българска социалистическа партия, след това и от Вътрешна македонска революционна организация. Поручикът е където би трябвало, колкото би трябвало. В момента Боян Чуков може да бъде забелязан по всички малките екрани, уеб сайтове и вестници. Позицията му показва по този начин наречаната “друга гледна точка” - извинението на медийния слугинаж да пуска путинските наемници у нас в офанзива.

Войниците от Червената хибридна войска у нас са с разнообразни пагони, само че идентичен нагон. Това, което ги сплотява, е невъзмутимото отношение към войната в Украйна. Представят ни го като реалистична безпристрастност, само че в действителност е тежко оръжие. Безчувствеността и неналичието на емпатия са смеските в химическия коктейл Молотов, с който поручиците на Кремъл сега ни замерят от комфортните пусии на медиите.

Затова през днешния ден се обръщам с зов към сътрудниците редактори в главните ни медии. Българите са лесни цели за кремълската агитация от години. Стига толкоз. СПРЕТЕ ПОРУЧИЦИТЕ.

Радослав Бимбалов, Фейсбук

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР