Откакто стартира проектът Светулка“ вече ремонтирахме две детски отделения –

...
Откакто стартира проектът Светулка“ вече ремонтирахме две детски отделения –
Коментари Харесай

Поли Троянова: Посещението в болница не трябва да бъде такава жестока травма за децата

Откакто започва планът „ Светулка “ към този момент ремонтирахме две детски отделения – едното в Айтос, другото в Силистра. Сега предстоят още 2 – в лечебните заведения в Ловеч и в Поморие.

Това съобщи в ефира на Euronews Bulgaria Поли Троянова от фондация „ За положителното “, която с доброволчество и дарения оказва помощ за подобряването на болничната среда за най-малките пациенти, както и за личния състав в детските отделения в България.

Тя означи, че от фондацията са пратили покана към всички лечебни заведения с детски отделения, общо 56 в цялата страна, за присъединяване в плана „ Светулка “.

Поли описа, че общо 8 детски отделения са ремонтирани в цялата страна благодарение на фондация „ За положителното “, а повече от 10 отделения са получили инсталация, подобаващи педиатрични кревати и друго съоръжение.

По думите ѝ битовата среда в болничните заведения въздейства, както на децата, по този начин и на връзките сред родителите и личния състав.
Съществуването на един личен състав години наред без естествени условия на труд, децата, които обитават там без хигиеничен възел, без комфортни кревати, без никакви играчки, в една среда, която е тъмна и грозна.. След като приключат ремонтите, това напрежение просто утихва.
Поли Троянова, фондация „ За положителното “

Поли показа, че някои шефове на лечебни заведения или медици ги е боязън да се свържат с фондацията, опасявайки се, че ще изгубят поста си или че ще се изложат.

По думите ѝ, когато управлението на лечебното заведение въпреки всичко е решило да се обърне за помощ към тях, те към този момент са превъзмогнали тези терзания и уточни за образец общинската болница в Айтос, чието детско поделение е било ремонтирано с финансовата помощ на фондацията.

„ То стана луксозно “, добави тя.

Поли даде образец и с болничното заведение в Силистра, която е осигурила нужните средства за ремонт на детското си поделение, само че се е свързала с благотворителната фондация, тъй като е желала ремонтът да бъде изработен точно от тях:

„ Да стане красиво, детско, радостно, ергономично, прелестно.. и по този метод се получи едно доста хубаво партньорство “, означи Поли.

Тя показа, че сега от фондацията работят интензивно върху платформа за подаване на сигнали, където да се качват фотоси, описания в свободен текст, както и попълване на въпросник за положението на съответното детско поделение.

Родителите се опасяват от реваншизъм, опасявайки се, че в бъдеще ще им се наложи да се върнат още веднъж в същото поделение, като това не се отнася единствено до дребните градове, уточни Поли.

Тя съобщи, че задачата на организацията е визитата в болница да не бъде такава жестока контузия – както за децата, по този начин и за личния състав

За идните поправки на детските отделения в лечебните заведения в Поморие и Ловеч ще бъде зает и проектант архитект, стана ясно още от думите на Поли.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР