Откакто стана министър Радостин Василев прави резки изказвания през няколко

...
Откакто стана министър Радостин Василев прави резки изказвания през няколко
Коментари Харесай

Парламентарният секретар на Радостин Василев със задължения към държавата за 50 хиляди лева

Откакто стана министър Радостин Василев прави внезапни изявления през няколко седмици, нормално против известни спортни митове, в множеството случаи дами. След офанзивата си против художествената гимнастика и Илияна Раева актуалният министър на спорта поведе кръстоносен поход против Българската федерация по биатлон, която се управлява от единствената ни олимпийска шампионка от зимни игри Екатерина Дафовска. С публично писмо до медиите от 6-и април той разгласи, че централата би трябвало да върне в 10-дневен период 98 129 лв. или да се елементарни с финансирането за новия сезон.

Като причина за експанзията против биатлона бяха посочени открити неналичия по участия и най-изненадващо разходвани средства за международното младежко състезание в Солт Лейк Сити, което не било в контракта. Това е най-малкото смешно, тъй като става въпрос за шампионат на планетата, а не за някакво квартално съревнование, написа ПИК.

В последна сметка няма нищо неприятно да се търси отговорност за разходването на държавни средства. Проблемът идва от обстоятелството, че министърът към момента не е намерил време да излезе от кабинета си, да свие надясно, да премине през една стъклена врата и да отиде да попита парламентарния си секретар по кое време ще се издължи на страната.

За какво става въпрос -  съгласно документите на държавното сдружение „ Академика 2011 " ЕАД, чиито принципал е „ кошмарът " Радостин Василев, съдружие „ Хокеен клуб “ НСА му дължи 49 667,50 лв. за използването на Зимния замък в София. В Управителния съвет на въпросното съдружие с ЕИК 175796548 е Станислав Петров Кънчев.   

Това демонстрира инспекция към 6-и април 2022 година. Същият Станислав Петров Кънчев попада като парламентарен секретар на Радостин Василев – министър на младежта и спорта.

В формалната му биография, качена на уеб страницата на ММС, написа: „ От 2012 година е член на Управителния съвет на Българската федерация по хокей на лед. От 2009 година е ръководител на Управителния съвет на ХК НСА. През 2021 година е консултант на министъра на младежта и спорта в служебното държавно управление. “

Парламентарният секретар на „ кошмара на всички дерибеи в спорта “, член на неговия политически кабинет, дължи на страната близо 50 000 лв..

Но Радостин Василев явно няма проблем със отговорностите на своя доближен. Той е прекомерно ангажиран да води война с Екатерина Дафовска. Тази омраза е подклаждана от новия мощен човек в ММС Кристина Начева. Според осведомени Василев не прави и крачка, без да се съветва с нея.

Бурната кариера на Начева започва при някогашния заместник-министър на младежта и спорта Калин Каменов (ГЕРБ). Той я вкарва в министерството като своя секретарка. След като Каменов става кмет на Враца, тя става финансист на Федерацията по биатлон. Там се загаджва с някогашния европейски първенец Красимир Анев, един от най-големите врагове на Дафовска. Следва плевел романс и дете, след което и разлъка. А Дафовска си намира нов финансист.

По времето на служебния министър на министъра на младежта и спорта Андрей Кузманов Кристина Начева изненадващо става финансов инспектор на министерството. Това обаче не й пречи да продължава да работи с обособени федерации, които ненадейно получават солидно държавно финансиране. Всички документи по тази активност са предоставени на спортния министър, който вместо да я в профил, взема решение да я издигне. Начева към този момент е началник на Инспектората към ММС и ще ревизира клубове и федерации.

Според осведомени задълженията на парламентарния секретар на Радостин Василев може да са в основата на промяната на борда на шефовете на „ Академика 2011 ", която се случи през последната седмица. Близките до властта медии оповестиха с гръмки заглавия, че Радостин Василев е махнал сестрата на някогашния координатор на ГЕРБ в Русе Пламен Нунев - Анелия. Без несъмнено да загатват, че става въпрос за едно от най-големите имена в родната лека атлетика. Спринтьорка, спечелила 4 сребърни и 1 бронзов орден от европейски шампионати и с неподобрен и до през днешния ден връх на 200 м от 22,01 сек, който е неосъществим от 1987 година насам. И участничка в две олимпийски игри.

На мястото на легендата Анелия Нунева бяха назначени Лазар Пърличков, приключил Лесотехническия институт, и юристите Любомир Върбев и Александър Скобелев. Което провокира един от най-големите съперници на някогашния състезателен министър Красен Кралев и някогашен основен секретар на Федерацията по спортна пукотевица и състезателен шеф на БОК Пламен Дочевски да възкликне в обществените мрежи:

„ Айде, намерете най-малко един, който схваща от спорт! “

Цялата спортна общност чака с неспокойствие да разбере по кое време новият ръб на „ Академика 2011 “ ще си събере дължимите близо 50 000 лв. от хокейния клуб на парламентарния секретар на Радостин Василев. Или пък този дълг ще бъде заметен под килима, до момента в който „ кошмарът “ е ангажиран да се саморазправя с „ дерибеите в спорта “ – най-вече известни спортисти, популяризирали България.



Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР