Откакто се възкачи на престола, крал Чарлз говори за олекотена

...
Откакто се възкачи на престола, крал Чарлз говори за олекотена
Коментари Харесай

Как крал Чарлз се облагодетелства от парите на починали англичани

Откакто се възкачи на престола, крал Чарлз приказва за " олекотена " и съвременна монархия - монархия, която да се отърси от вековните порядки и тежките демонстрации на великолепие. Оказва се обаче, че новият крал напълно не е подготвен да се откаже от всички " наследства ", идващи от предишното.

Разследване на Guardian от миналата седмица прави шокиращи разкрития за това по какъв начин в херцогство Ланкастър - територията от 18 433 хектара в Англия, активите на умряли хора, които нямат близки родственици или не са написали наследство, отиват непосредствено в джоба на херцогството.

А то от своя страна е еднолична благосъстоятелност на настоящия монарх, т.е. на крал Чарлз. Въпросните финансови активи се назовават bona vacantia - " свободни богатства " от латински. Такива могат да са застрахователни и пенсионни фондове, депозити в банки, спестовни сметки, възобновени средства от налози и други
 Снимка 643368
Източник: iStock

За последните 10 години херцогство Ланкастър е събрало над 60 милиона английски паунда по този метод. И въпреки да се твърди, че след налозите тези средства се употребяват за щедрост, разследването на Guardian показва друго.

Документи, станали известни на изданието, демонстрират, че парите от bona vacantia отиват за поправяне и ободряване на парцели, които са благосъстоятелност на краля и които след това се отдават чартърен.
 Снимка 643364
Източник: GettyImages

Ремонтите включват нови покриви, прозорци с двоен стъклопакет, котелни съоръжения и замяна на порти и загради. Един документ загатва реновирането на остаряла селска къща в Йоркшир, която е превърната в жилище от висок клас за отдаване чартърен. Друго усъвършенстване оказва помощ за превръщането на селскостопанска постройка в търговски офиси.

За момента Бъкингамският замък отхвърля да разяснява случая, само че кметът на община Манчестър Анди Бърнам, която е в границите на Ланкастър, приканва за обществена консултация за практиката по събиране на bona vacantia. И я назовава " чудноват излишък от феодална Британия ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР