Отивате някъде и забравяте защо? Влизате в стаята и не

...
Отивате някъде и забравяте защо? Влизате в стаята и не
Коментари Харесай

Десет продукта, които подобряват паметта

Отивате някъде и забравяте за какво? Влизате в стаята и не помните защо? Обаждате се на другарка и не се сещате какво искахте да ѝ кажете? Ако това ви се случва постоянно, с цел да подобрите паметта си, прибавете в дневния си дял следните храни:

1. Пълнозърнести храни

Тоест ечемик, пшенични тици, пшеничен зародиш. Според проучване дамите, които са нараснали приема на фолиева киселина, витамин B12 и витамин В6, има по-добри мемоари от тези, които не вземат витамини.

 Ядки за възстановяване на паметта

2. Ядки

Проучване, оповестено в американски вестник по епидемиология, демонстрират, че витамин Е предотвратява уврежданията на паметта. Ядките са превъзходен източник на витамин Е, както и зелените листни зеленчуци, семена, яйца, кафяв ориз.

3. Боровинки

Едно изследване, извършено от университета Тъфтс, откри, че екстрактът от боровинка оказва помощ против краткотрайна загуба на паметта.

4. Мазна риба

Рибите, гръцките орехи и семената от лен съдържат Омега-3 мастни киселини, нужни за положителното действие на нервната система. В рибата също се съдържа и йод, който усъвършенства яснотата на мозъка и ускорява паметта.

 Домати за мощна памет

5. Домати

Доказано е научно, че ликопенът, мощен антиоксидант, съдържащ се в доматите, се бори против свободните радикали, които повреждат клетките и водят до деменция.

6. Касис

Отдавна се знае, че витамин С усъвършенства пъргавината на мозъка. Един от най-хубавите източници на витамин С е касисът.

7. Зърнени култури

Изберете зърнени закуски, обогатени с витамини. Изследване сподели, че при хората с ниски равнища на витамин B12 и фолиева киселина два пъти по-голяма е вероятността да получат Алцхаймер.

Обогатените с витамини зърнени култури са отличен източник на витамин В12, както и комплицирани въглехидрати, които оказват помощ на организма да се ресурси с сила за деня. Подпомагат и концентрацията. Но проверявайте етикетите на кутиите, защото в някои са включени много сол или захар.

8. Градински чай

Градинският чай има известност, че усъвършенства паметта.

 Броколи за усилване на паметта

9. Броколи

Броколи са един отличен източник на витамин К, който усъвършенства мозъчните функционалности.

10. Тиквените семки

Шепа семена дневно - това е целесъобразната доза цинк, нужни за възстановяване на паметта и мисленето.

Освен здравословно хранене, за положителната памет са нужни здрав сън, пълноценна отмора и деен метод на живот.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР