Отиваме сами на избори, последователни сме. Това заяви Искра Михайлова,

...
Отиваме сами на избори, последователни сме. Това заяви Искра Михайлова,
Коментари Харесай

Искра Михайлова, ПП „Възраждане“: Отиваме сами на избори, последователни сме

„ Отиваме сами на избори, поредни сме ". Това съобщи Искра Михайлова, народен представител от партия „ Възраждане ", в студиото на „ Денят онлайн " по NOVA NEWS.

Относно декларираните стъпки на Демократична България и Политическа партия да се коалират, тя напомни, че и преди се чуваха поръчки за коалиция, те до скоро бяха в по-широка коалиция. „ Ние чакахме сходно държание - посредством съставяне на болшинство да добият власт. Ние от „ Възраждане " сме с правила, това, че с дадени партии имаме съвпадане по някои тематики, не значи нищо. Имаме разграничителни линии с шест други партии. Подписите на „ Възраждане " и Българска социалистическа партия бяха задоволителни за сезиране за строителството на нови нуклеарни мощности в АЕЦ " Козлодуй " с технологията AP1000. От Българска социалистическа партия се обърнаха към Политическа партия, тъй като те се въздържаха при гласоподаване в зала ", изясни Михайлова.

Тя бе безапелационна: „ Не сме способни да осъществим изискванията по Плана за възобновяване и резистентност (ПВУ). Ще се наложи на преговорния екип (който би трябвало да контракти отваряне в глава „ Енергетика " и разсрочване на решението за затваряне на въглищните ни централи от Маришкия басейн - б.р.) да се оправи. Все още сме в парламентарна република, решенията на Народното събрание са законни.

„ Поредица държавни управления на ГЕРБ водиха до това решение (за бързо закриване на централите), Политическа партия и Демократична България го довършиха. Това е стопански и обществено неизгодно за България, слага ни в условия за енергийна рецесия - да сме вносител на сила. Приходите на държавния Топлоелектрическа централа „ Марица Изток 2 " за 11 месеца надвишават 1,68 милиарда (лева - б.р.) доходи. Приходите от оперативна активността са повече от 3 милиарда (лева) ", сподели тя и прикани за здрав разсъдък.

Относно измененията в Наказателно-процесуален кодекс и Закона за правосъдната власт, признати през вчерашния ден на първо четене в Народното събрание, тя посочи, че техния законопроект, който бе признат със забележително болшинство, е бил подарен на парламентарните групи в предходно национално заседание. „ Следствието да може да проверява основния прокурор - този законопроект внесохме за пръв път, когато бяхме отвън Народното събрание. Ако в действителност имаше такава воля и предпочитание, тези промени можеха доста от дълго време да бъдат признати. За партиите беше отлично да си помпат електоратите и да вършат предизборна акция след предизборна акция ", изясни Михайлова.

За опасността с оръжие на техния народен представител Стоян Таслаков от сина на кмета на Панагюрище - Иван Белишки, тя сподели: „ това лице - Белишки редовно тероризира представители на нашата политическа група. Присъствах на една от свадите преди този случай. Продължаваме да имаме някаква религия в органите на правосъдната власт. Той (Белишки), може да твърди всичко. В група не е обсъждан случая.

Относно подготвяните референдуми от „ Възраждане " и от Вътрешна македонска революционна организация референдуми за еврото Михайлова бе безапелационна, че българите желаят да запазят валутния си суверенитет. „ Нашата подписка - над 100 000 събрани подписа за 10 дни по тематиката. Има голяма сила измежду хората ", изясни Искра Михайлова.

Нова Нюз, „ Денят на живо
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР