Отходните води на Синеморец се изливат в морето от незаконен

...
Отходните води на Синеморец се изливат в морето от незаконен
Коментари Харесай

Отходни води на Синеморец се изливат в залива Свети Яни

Отходните води на Синеморец се изливат в морето от противозаконен канализационен колектор. Това е открила инспекция на Регионалната дирекция за народен строителен надзор (РДНСК) Бургас, осъществена на 30 юли.

От противозаконния колектор тръба води битовите и фекални води на селото в морския залив " Свети Яни ", който е сред плажа при устието на река Велека и централния плаж " Бутамята ", оповестиха от ДНСК.

Съоръжението е второкласен по номенклатурата на типовете градежи. Проверката установи, че фактически колекторът /отходна тръба/ се употребява за оттичане на отходните води на селото в морето. Това е в нарушаване на издадената на 12 август 2008 година заповед от РДНСК Бургас за възбрана достъпа и използването на въпросния колектор, която е доказана с решение на Върховния административен съд.

На 16 октомври 2008 година от ДНСК е издадена Заповед за унищожаване на " Канализационен колектор от съществуващата ревизионна шахта на основен канализационен колектор до Черно море ". Причината е, че градежът е без нужните за задачата строителни бумаги, съгласно наредбите на Закон за устройство на територията.

В тази връзка, поради бездействието на община Царево, е формирано административно наказателно произвеждане против възложителя - кмета на община Царево, съгласно наредбите в Закон за устройство на територията и Закон за административните нарушения и наказания, уточнят от ДНСК.

В сигнала е посочено, че колекторът замърсява морето и нарушава неговата екосистема. В тази връзка ДНСК препрати сигнала по подготвеност до Министерство на околната среда и водите и Регионална инспекция за опазване на околната среда Бургас.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР