Отговорността Столичният общински съвет най-сетне да започне работата си е

...
Отговорността Столичният общински съвет най-сетне да започне работата си е
Коментари Харесай

ПП-ДБ "Спаси София": Днес дадохме възможност на всички останали 38 общински съветници да си изберат председател

Отговорността Столичният общински съвет най-накрая да стартира работата си е на всички 61 съветници и не може да се трансферира само върху най-голямата група. Това обявиха през днешния ден от ПП-ДБ “Спаси София ”, откакто в трето следващо гласоподаване СОС остана без определен ръководител. Този път най-многочислената групировка в съвета не издигна кандидатурата на водача си Борис Бонев.

“Дадохме опция на всички останали 38 общински съветници да си изберат ръководител. Резултатите от локалния избор, а и събитията през днешния ден потвърдиха, че без групата на ПП-ДБ “Спаси София ” избор на ръководител няма по какъв начин да се реализира ”, съобщи Борис Бонев. Той изрази вяра до идващия заседателен ден на 7 декември останалите групи в СОС да откликнат на поканата за диалог, а блокажът на общинския съвет да завърши.

“Искаме да проведем транспарантни, обществени и доста ясни диалози по цели и политики, а не за разпределение на власт или квотни правила. Отговорността да стартира работата на Столичния общински съвет е споделена сред всички 61 съветници, тъй като всички ние сме изпратени тук не да въртим политически игри и да се инатим, а да създадем вероятното проблемите на софиянци да се вземат решение и най-накрая този групов орган да стартира да работи ”, сподели още Бонев.

Колегата му от “Да, България ” Бойко Димитров подсети, че в хода на предизборната акция всички политически сили са декларирали, че има потребност от смяна и по-прозрачно и дейно ръководство в София. Според него през днешния ден останалите групи в СОС работят деструктивно и комфортно одобряват позицията на съпротива.

“Днес в СОС имаме една ръководеща групировка с 23 съветници и съпротива с 38 съветници. Пределно ясно е, че когато никой с изключение на нас не желае да поеме отговорност за ръководството на София, просто няма по какъв начин да се случат нещата. В момента за нас основно е да се обсъдят политиките, да знаем къде имаме единодушие и тогава да пристъпим към решенията по какъв начин да отпушим работата на СОС ”, посочи Димитров. Според него от групата на ГЕРБ не престават да намират всевъзможни оправдания, с цел да абдикират от диалога за ръководство на града.

“Те се потвърждават като политическа мощ, която не може да одобри, че към този момент не ръководи София и че би трябвало да носи своята отговорност като една по-малка политическа мощ в този град ”, сподели още той. Общинският консултант от “Продължаваме Промяната ” Димитър Шалъфов също прикани ГЕРБ да заповядат на договарянията, с цел да схванат какво се разисква, вместо да спекулират в хода на съвещанието на СОС.

“Когато в залата имаме тъкмо избрана точка от дневния ред, ГЕРБ се пробват да изместват фокуса, вместо да си свършим работата и да може общинският съвет да проработи. Те с едната ръка държат ръчната спирачка на София, а с другата идват тук да държат микрофона и да изясняват по какъв начин някой трябвало да поеме отговорност, само че не трябвало да са те ”, заключи Шалъфов.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР