Отговорите на националното външно оценяване за 4 клас са публикувани

...
Отговорите на националното външно оценяване за 4 клас са публикувани
Коментари Харесай

Публикуваха отговорите на външното оценяване по БЕЛ за 4 клас

Отговорите на националното външно оценяване за 4 клас са оповестени в, заяви пресцентърът на просветителното министерство.

И тази година изпитът по български език и литература беше от три елементи. В първата децата трябваше да се оправят с аудиодиктовка с размер до 60 думи. Чрез нея се ревизират техните умения за използване на изучени правописни правила и за графическо оформяне на началото и края на изречението. Към диктовката четвъртокласниците решаваха също 10 езикови задания с избираем отговор.

Втората част от изпита включваше текст за четене с схващане и 10 тестови задания към него - с избираем и със свободен отговор. При отворените въпроси учениците трябваше да дадат къс отговор с откъс от текста или със свои думи.

Третата част беше задача за основаване на личен текст. От учениците се изисква да основат независимо текст от няколко фрази, като покажат умения за смислово единение, езикова съгласуваност на написаното и креативно и автентично мислене, означават от МОН.

Верните отговори на държавните зрелостни изпити по общообразователни предмети към този момент също са оповестени на уеб страницата на МОН в рубрика
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР