Отговорът на Русия ще бъде много тежък. Сега съм в

...
Отговорът на Русия ще бъде много тежък. Сега съм в
Коментари Харесай

Отговорът на Русия ще бъде много тежък: Митрофанова

Отговорът на Русия ще бъде доста тежък. Сега съм в контакт с Москва и Москва ще предприеме доста фрапантни ограничения. Това не може да остане без последици. Може да бъдат скъсани дипломатическите връзки. Москва ще вземе решение. Така пред Българска национална телевизия посланикът на Русия у нас Елеонора Митрофанова разяснява отзоваването на 70 съветски дипломати.

" Когато викат посланика в Министерство на външните работи и споделят, че желаят да експулсират дипломатите, те би трябвало да покажат, че ДАНС има данни срещу съответни хора. Да кажат какво са създали те и да разгласят, че считат това за незаконно. Ако имат доказателства - то, несъмнено, експулсирайте ги. Но 70 души - за какво? ”, пита посланикът.

" Какво значи срещу ползите на България? Най-напред - всяко посолство на всички места работи за ползите на своята страна. Както и за развиване на връзките в страната, където се намира. Но когато в този лист попада пълномощният министър, който е българист и познава езика и огромен брой хора, или генералните консули, които работят в страната и половин България ги познава… ”, добави Митрофанова.

Тя обърна внимание и на следствия на прокуратурата и оповестената персонално от основния прокурор шпионска група, която той съпостави с именитата " Петорка от Кеймбридж ”: " Те не са събрали никакви доказателства, разбирате ли. Ако преглеждаме някакви срещи с българския сътрудник или човек, който познаваш от положителните години, когато военни и разузнаване не общуваха. Имаме формален представител на Разузнаването в посолството и ДАНС го знаят доста добре. Имахме формален представител на Службата за сигурност, който се занимаваше с въпроси на тероризма и предаване на нарушители. Имахме военно аташе, а в този момент всички наши военни представители - т.е., формалните представители на военното ведомство, са изгонени ”, безапелационен е посланикът.

Коментар Митрофанова направи по отношение на изявлението си за премиера Кирил Петков, който назова " служител ”. " А какъв е? Той си е служител. Той също е на държавна работа. Нима има нещо обидно? И аз съм служител, и аз съм на държавна работа. Може би има разнообразни трактовки в съветския и българския език. В съветския език не е обидна дума ”, уточни тя.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР