... Отговор, естествено, не може да бъде даден, тъй като

...
... Отговор, естествено, не може да бъде даден, тъй като
Коментари Харесай

За колко безсмъртни песни се сещате, вдъхновени от играта на покер?

... Отговор, естествено, не може да бъде даден, защото са много. Ето обаче историята на 4 в действителност именити шлагера.

Големите създатели могат да намерят ентусиазъм и муза от непредвидени места. Такъв ексцентричен източник на ентусиазъм е играта на покер, която е повлияла на значително музиканти и създатели от най-различни сфери на изкуството, отбелязва през днешния ден WeRock.bg.

Редица песни, книги, филми, пиеси и картини са въодушевени от най-популярната комарджийска игра на карти и са отдадени на нея, написа роксайтът.

Смята се, че покерът поражда преди епохи и последователно се популяризира по целия свят. Предшествениците на играта на карти се зараждат в Азия, откъдето тя е пренесена в Европа, а по-късно и в Америка. Там доближава до своя пик с помощта на игралните зали и огромните шампионати по покер, а през последните десетилетия се придвижва и онлайн. На профилираните платформи покерът може да бъде открит в разнородни вариации и модалности, в това число в игрите с крупие онлайн. Те комбинират в едно онлайн преживяването с адреналина от залата.

В основата на всички тези разновидности обаче стои обичайна игра на карти, с помощта на която се зараждат класики като Ace of Spades и Shape of My Heart.


MOTORHEAD, Ace of Spades
Като една от най-емблематичните песни с покер тема, " Ace of Spades " се трансформира със сигуррост и в най-легендарното парче за Motorhead и една от най-разпознаваемите рок песни изобщо.

Пусната е като сингъл през октомври 1980 година и мигновено се изкачва в класациите. В превод Ace of Spades значи Асо пика, което е най-силната карта в тестето, а песента е изпълнена с препратки към играта на карти. В основата на основаването ѝ стои фронтменът на бандата - именитият Леми Килмистър.

Леми е разпален по казино игрите и по-конкретно ротативките, а след това даже си направил татуировка на емблематичното Асо пика. След гибелта на Леми неговият непосредствен другар Дейв Грол от Foo Fighters си татуира същия знак в негова чест.


ЕЛВИС ПРЕСЛИ, Viva Las Vegas
Същински химн на Града на прегрешението, Viva Las Vegas е записана през 1964 година от Краля на рокендрола към едноименния филм. Интересен факт е, че Елвис в никакъв случай не изпява тази ария онлайн - през аудитория, само че за сметка на това тя стартира да бъде изпълнявана от други реализатори и става извънредно известна. Това е и едно от най-разпознаваемите части на безсмъртия артист.


СТИНГ, Shape of my Heart
На напълно отсрещния полюс от тътена, който основават от Motorhead, този безспорен шедьовър емблематична ария, въодушевен от играта на покер, е дело на английския музикант Стинг в съдействие с китариста Доминик Милър. Песента излиза през 1993 година и е употребена в саундтрака на кино лентата " Леон ". Това става и една от песните, знаци на на соловата кариера на Стигн (след The Police), дружно може би с Desert Rose.

Песента споделя историята на състезател на карти, който играе не с цел да завоюва, а с цел да се опита да разбере логиката, която стои зад шанса и случайността. Стинг характеризира играча като мъдрец, защото той търси висшата истина зад шанса, трансформирайки играта в духовно прекарване, а не в дейности, водени от лакомия.

Тъй като е покерджия, той в никакъв случай не демонстрира същинските си страсти. Интересен факт е, че Стинг основава целия текст мислено по време на разходка в гората, откакто е чул популярния риф на парчето от своя другар Доминик Милър.


КЕНИ РОДЖЪРС, The Gambler
Песента The Gambler е написана от Дон Шлитц през 1976 година и след това е записвана от разнообразни реализатори, в това число Джони Кеш. Кени Роджърс обаче е този, който съумява да направи песента сполучлива и разпознаваема.

Неговата версия става кънтрихит номер 1 и си проправя път до попкласациите във време, когато кънтри песните рядко минават границата на попа.

Издадена е през ноември 1978 година като заглавна ария от албума му The Gambler, който пък му носи премията " Грами " за най-хубаво мъжко кънтри вокално осъществяване през 1980 година

Текстът на The Gambler споделя за среща на двама непознати във трен, които водят диалог за покер. Всъщност посредством метафоричното потребление на покер термини, това се трансформира в диалог за живота.

Може да се каже, че рефренът " всеки състезател знае, че тайната на оцеляването е да знае какво да изхвърли и какво да резервира " е не просто съвет за игралната маса, само че и за живота като цяло.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР