Отглеждането на куче е отговорна задача, която не се удава

...
Отглеждането на куче е отговорна задача, която не се удава
Коментари Харесай

Най-допусканите грешки при хранене на куче

Отглеждането на куче е виновна задача, която не се удава на всеки. За всяко нещо си има правила – в това число и за храненето. Ето кои са най-честите неточности, които човек позволява при храненето на своя любим.

Кокалите

Символът на кучешкото хранене е кокалът. Това обаче не го трансформира в съвършената храна за него. Кокалите не подобаващи за стомаха на това животно. Дори съществуването на мощно нападателни стомашни сокове не могат да ги разтворят. Острите частици от кокалите могат да причинят тежки вътрешни пострадвания. Ако въпреки всичко решите да дадете кокали на кучето си, то дано те бъдат кокали за дъвчене от пресована кожа. Те са потребни и работят като естествена четка за зъби за кучето.

Остатъци от личната ви храна

Повечето хора са привикнали да дават остатъците си от храна на кучето. Идеята, че кучето и господарят му умерено могат да ядат едно и също, е надълбоко залегнала в съзнанието ни и е извънредно неправилна. Подхвърлянето на хапки от масата, които да подтикват кучето да извършва една или друга команда, то приема с признателност, защото връзката е значима за него.

За страдание в множеството случаи тези хапки не са здравословни за най-хубавия другар на индивида. Те не подхождат на избраната подобаваща кучешка храна. В тях има прекалено много сила и прекомерно малко търпими хранителни субстанции. Похапвайки човешка храна, кучето получава богат набор от нездравословни за него субстанции.

Не готвите храната на кучето си

Храната за кучето би трябвало да се готви. Задължително. Някои считат, че това е животно и няма проблем да яде сурово месо. Други дават на кучето си единствено и само сурово месо, защото считат, че това ще го направи зло. Истината е, че в случай че кучето се храни единствено със сурово месо, това неизбежно разболява животното и даже може да го убие. В суровото и говеждо месо се съдържат вируси, които предизвикват някои смъртоносни заболявания и салмонели, които могат да бъдат умъртвени единствено посредством термична обработка.

 Хранене на куче

Давате на кучето си главно месо

Широко публикуван мит измежду притежателите на кучета е, че тези животни са извънредно месоядни. Истината е, че кучето не може да яде единствено месо и кокали. Повечето кучета в действителност обожават месо, само че това не дава отговор на изискванията за вярно хранене. В своята същина кучето произлиза от жанр животни, които се хранят с плячка. Тя не е единствено месо – в стомаха и червата на тези животни се съдържат и авансово обработени въглехидрати. Поради това храната, която се дава на кучето, би трябвало да е разнообразна.

Позволявате му да яде отпадъци

Кучето се управлява от инстинкта си, само че що се отнася до храненето, той е много притъпен. В наши дни любимецът ни яде всичко от обич и инстинкт за подражателство. Похапването на сладки, бонбони, торти, кейкове, кюфтенца води до затлъстяване. Всяко трето куче е затлъстяло, а всяко пето страда от нарушена функционалност на надбъбречната кора. Поради това е добре да следим какво приема домашния ни любим и да прекратим всички нездравословни привички.

Кучето избира хубаво раздробената храна пред огромните парчета. То не може да отхапва огромни части месо. Ако въпреки всичко му се наложи, това може да докара до повръщане, накъсване и наново усвояване.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР